Når drømmer realiseres

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Det er deilig når drømmer realiseres. En drøm for meg har vært å reise til New York og se frihetsgudinnen. Når jeg så en dag i februar satt på flyet sammen med min mann på vei over dammen, var jeg fullstendig lykkelig. Turen over tok 8 timer og jeg koste meg hvert sekund. Jeg hadde god musikk på iphonen, en tjukk bok og blader jeg kunne lese. I tillegg kom det mat med jevne mellomrom. Sist jeg reiste til USA var det med tre små barn. Jeg nøt derfor virkelig disse timene.

Tidlig om morgenen dagen etter vi landet var vi på vei med første båt til Staten Island. Mens regnet yret og og båten jobbet i bølger følte jeg spenningen stige etterhvert som vi nærmet oss øyen. Vi var de første som kom bort til selve stuen. Den var ENORM, prangende og fantastisk. Drømmen var virkelighet. Jeg var så nær frihetsgudinnen jeg kunne komme. Der og da ble det en virkelig spontan feiring av suksessen. Gleden som boblet inni meg fikk utspring i en seiersdans, mens nysgjerrige forbipasserende smilte med (eller av?). Hele kroppen min fikk en solid smak av suksessen- og den var deilig:)

Nå har jeg bare minnene igjen. På peishyllen står en miniversjon av frihetsgudinnen. For meg et symbol på frihet. Frihet til å være meg selv og gjøre det jeg drømmer om, selv om det kan virke utfordrende og skummelt. Selv om andre kan mene at det ikke går. Selv om det kanskje virker litt umulig. Frihet betyr å være fri til å gjøre det jeg selv ønsker, uten å bli holdt tilbake av gamle mønster og overbevisnigner om at det ikke er mulig eller at det ikke lar seg gjøre.

Det var drømmen om frihet, håpet om en bedre fremtid, som gjorde at mange nordmenn og europeere reiste på kummerlig vis i flere uker med skip over dammen til USA for hundre år siden. Jeg kan bare forestille meg følelsen deres når de kom opp på dekk i innseilingen til byen og ble møtt av den prangende statuen av frihetsgudinnen. Følelsene må ha strømmet av seier, glede, suksess, frihet, lykke og helt sikkert spenning. Jeg beundrer motet til disse menneskene. Jeg beundrer at de valgte å reise fra alt de kjente for håpet om en bedre fremtid. Jeg beundrer at de våget å gå for drømmene sine, selv om det innebar at måtte gå ut av komfortsonen og reise fra venner familie, hus og hjem.

Når vi våger å gjøre det vi drømmer om uansett om det kan virke skummelt og skremmende vokser vi som mennesker. Det bryter mønster, åpner opp for mer av den vi er og frigjør vår kraft. Det er frihet. Det er power. Det motiverer og inspirerer meg vilt mye:) 

 

 

 

1 kommentar

  1. May-Bente Høiland

    Ja, du har helt rett Eilen, det er viktig å kjenne på hva man vil, og lytte til magefølelsen. Den lyver ikke: Lykke til med realisering av din drøm.

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....