Skulle du ønsket at du traff en trylle-fe?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi har enorme muligheter til å gjøre, være og ha det vi ønsker oss i livet. «Hvis vi alle gjorde de tingene vi er i stand til å gjøre, ville vi bokstavelig talt forbløffe oss selv.» – Thomas Alva Edison

Det finnes en historie om en forretningsmann som virkelig hadde fått store problemer økonomisk. En dag mens han vandret rundt i en park dukket det opp en gammel mann. De begynte å snakke sammen og forretningsmannen fortalte om sine problemer til den gamle mannen. Den gamle lyttet en stund, før han sa, jeg tror jeg kan hjelpe deg. Han stakk handen i lommen og tok frem et sjekkhefte. Så skrev han ut en sjekk som han gav til forretningsmannen og sa at disse pengene kunne han låne og så skulle de møtes om nøyaktig et år på samme sted, slik at han kunne betale tilbake. Like plutselig som han hadde kommet var han bort igjen.

Forretningsmannen så ned i handen. Der lag det en sjekk på $ 500.000 signert av John D Rockefeller, en av verdens rikeste menn på den tiden. Det var mange tanker som surret rundt i hodet på forretningsmannen. Han var fristet til å løse ut sjekken med en gang, men så bestemte han seg for at han ville ha sjekken som en trygghet og vente med å heve den til han virkelig trengte den.

Etter den dagen gikk han på med fornyet optimisme. Han forhandlet og forbedret avtaler. Snakket med nye kunder og fikk flere store salg. Innen noen få måneder, var han ute av gjeld, og hans virksomhet begynte å tjene penger igjen.

Nøyaktig ett år senere vendte han tilbake til parken med sjekken i lommen, fortsatt var den ubrukt. På avtalt tidspunkt, dukket den gamle mannen. Forretningsmannen beveget seg bort til mannen med den ubrukte sjekken i handen, men akkurat da han skulle til å gi sjekken tilbake og fortelle om sin suksess kom en sykepleier løpende og grep den gamle mannen.

«Jeg er så glad jeg fikk ham!» ropte hun. «Jeg håper han ikke har plaget deg. Han forsvinner og går rundt å forteller folk at han er John D. Rockefeller. «

Hun tok den gamle mannen i armen og så forsvant de. Forretningsmannen ble stående fortumlet og forbauset igjen. Hele året hadde han kjøpt, solgt og bygget sitt firma opp med suksess. Hele tiden med en indre trygghet om at han hadde en halv million dollar i bakhand. Der og da gikk det opp for han at det ikke var pengene som hadde snudd livet og forretningen hans rundt. Det var hans indre tro, hans tanker, holdning og innstilling som hadde endret seg. Egentlig var det ikke sjekken som hadde skapt forandringen. Den største og viktigste forandringen var den som hadde skjedd inni han selv. Det var hans indre tro, hans tanker og overbevisning om at han hadde et halv million dollar som gav han motivasjon og inspirasjon, vilje og mot til å skape suksess i sin business.

Hvordan er det med deg? Har du noen utfordringer du står i. Skulle du ønsket at du traff en tryllefe en dag du vandret i parken som gav deg en sikkerhet for at dine problemer ville løse seg? Hvilken forandring hadde det skapt inni deg. Hvilken forandring i tanker, holdninger, overbevisninger og innstilling hadde du merket? Hemmeligheten bak suksess er å gjøre denne forandringen inni seg selv først. Når vi gjør det gir det oss noen andre tanker, følelser og handlinger som etter hvert skaper mer suksess.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....