Hvorfor gå på glødende kull?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Her ser du meg etter at jeg har gått på glødende kull i London på seminar med Tony Robbins i helgen. Hvorfor gå på kull? Det er 1000 grader, kjempevarmt og full fyr.

«Du kan jo brenne deg» sier en stemme. «Det er mulig hvis du har fullt fokus og har høy energi» sier en annen stemme. Den stemmen som sier at det kan gjøre vondt, at jeg kan brenne meg kommer strekere på banen dess mer jeg nærmer meg ilden.

Det handler om å «FEEL THE FEAR AND DO IT ANYWAY». Jeg føler frykten, og lager meg en analogi til resten av livet. Å skape det livet jeg ønsker handler mye om å gå utenfor min komfortsone å gjøre det jeg egentlig ønsker.

Noen ganger kan det være skremmende, faktisk like skremmende som jeg føler det mens jeg står her i køen. For meg blir det å gå på kull et symbol på å bryte gjennom frykten og det som stopper meg. Det handler om å snu fokuset fra den stemmen som forteller meg alle grunnene til at det ikke går, og over til å ha 100% fokus på det jeg ønsker meg.

Det at andre har gått over glødende kull uten å brenne seg viser at det er mulig. Det handler om å være 100% fokusert hele tiden. Vi blir sjekket før vi trår på kullet at vi er klar og får beskjed om å holde fokuset til vi har kommet over og fått føttene spylt fordi det kan henge noen kullbiter igjen. Jeg føler kullbitene under føttene mens jeg holdes fast ogføttene spyles. Likevel, når jeg er ferdig spyltet, det ingen spor under mine føtter etter kull!!

Det var en amazing happening. Det viste meg hva vi mennesker egentlig er i stand til. Hvor mye frykten kan holde oss igjen og at vi egentlig kan gjøre det som i utgangspunktet virker umulig hvis vi har et klart fokus og holder fokuset.

 

I tillegg hjelper deg veldig å ha noen å gjøre det sammen med. Her ser dere min buddy under firewalken. En skjønn jente fra Italia. Hun hadde gått på kull 3 ganger før og hjalp virkelig meg med å holde fokuset. Tusen takk til skjønne Valeria.

Hun hadde med seg foreldrene og de hadde gått 8 ganger. En gang hadde de brent seg, og det var fordi de skulle fotograferes mens de gikk, det var nok til å få fokuset bort et lite øyeblikk og så brant de seg.

Firewalking har virkelig vært en erfaringslæring, en erfaring av det jeg har visst i hodet, at selv det som virker umulig er mulig.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....