Når løfter brytes

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

I går var jeg på Utsetein kloster, et fantastisk kloster fra middelalderen. Det var opprinnelig en kongsgård før det ble kloster. Historien ligger tungt i veggene i klosteret. Vi blir tatt med tilbake til oldtiden innenfor tjukke steinmurer.

Jeg lar øynene gli rundt mens jeg følger guidens stemme. Kleberstein, flotte utsmykkinger og en solid konstruksjon. Jeg kan bare forestille meg hvor staselig dette godset må ha fortonet seg i datidens målestokk.

Guiden klarer å skape en stemning med fortidssus. Vi blir tatt med i overetasjen hvor hun forteller om familien Garmann som overtok Utstein på 1700 tallet. Det er en spesiell historie om spøkelser og gjenferd.

For at det spøker på Utstein kloster er guiden ikke det minste i tvil om. Hun forteller spøkelseshistorier så troverdig at vi blir litt ”skvetne” noen og enhver.

Det er spesielt historien om Cecilie, Christopher Garmanns kone som fanger vår interesse. Hun døde 25 år gammel i barselseng. På dødsleiet lovet Christoper at han aldri skulle gifte seg igjen.

Det løftet holdt han i 20 år, men da ble fristelsen for stor. Han valgte å gifte seg igjen og da han stod foran alteret viste Cecilie seg for han og flere av bryllupsgjestene. Brudgommen falt da sammen og døde få dager senere.

Etter det har Cecilie vandret hvileløst rundt på klosteret. Hun kalles for den ”den hvite dame”, og i over 200 år har folk fryktet for å møte henne nattestid i rommene på Utstein

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....