Superfokus

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Ønsker du deg en superhelse, slank kropp, mange penger, kjærlige og nærende relasjoner? Er det i så fall det du har oppmerksomheten rettet mot? Veldig mange mennesker har fokus på det de ikke ønsker seg.

Superfokus handler om å superfokuserer på det du ønsker deg. Det vi fokuserer på får vi mer av. Det er fordi vi mottar så mye informasjon hver øyeblikk at hjernen bare klarer å ta inn en bitte liten del av det vi sanser og opplever. Det som skjer er at vi legger merke til det vi allerede er fokusert på.

Du har kanskje vært gravid. La du merke til hva som skjedde da? Sannsynligvis la du merke til mange gravide akkurat mens du selv var gravid. Det har alltid vært gravide kvinner, det var ikke slik at de plutselig dukket opp når du selv ble gravid. Likevel føltes det slik. For eksempel er det slik at dersom du nettopp har kjøp deg ny sort Audi legger du plutselig merke til hvor mange som har akkurat den samme bilen. De har hatt den bilen før, men etter at du kjøpte din Audi, retter din oppmerksomhet seg mot sorte Audier.

Superfokus handler om å superfokusere på det du ønsker deg. Det handler om å snu fokuset fra det du ikke ønsker deg til det du ønsker deg. Du kan begynne allerede i dag å finne ut hva du egentlig ønsker deg og ha superfokus på det. Hva er det du ønsker  deg i ditt liv?

Mange mennsker har fokus på det de ikke ønsker, det de vil bort fra. Det er stor forskjell på å ønske å ta av 10 kg, eller ønske å ha en supersunn, sexy kropp og veie 54 kg. Det første ønske skaper liten motivasjon. Et ønske om å ta av, vil gi et fokus på å ta av. Det er slett ikke det samme som å være 54 kg, ha en supersunn og sexy kropp. Det gir en helt annen motivasjon og et helt annet fokus. 

Hva er det du fokuserer på i ditt liv? Vi kan bruke vårt fokus til å motivere oss og la det vi ønsker oss virke som en magnet som drar oss mot det vi ønsker. Med superfokus konsentrerer vi all vår energi på et mål og gir ikke slipp før målet er realisert. Det hjelper å holde oss på sporet til ønsket er reallisert.

Most people have no idea of the giant capacity we can immediately command, when we focus all of our resources on mastering a single area of our lives” (Tony Robbins).

 

 

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....