Ferielykke

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Før trodde jeg det var tilfeldig om ferien ble vellykket eller ikke. Nå vet jeg at tilfeldigheter er noe som skapes. Gode ferieopplevelser er ikke noe som kan styres, men noe vi åpner opp for og tillater å komme.

Å prøve å kontrollere ferielykken er et strevsomt prosjekt. Å sette frem ønsker og så holde seg i flyten og skape gode opplevelser er hemmeligheten. Så er det ikke alltid alt går etter planen, som regel blir det MYE BEDRE. 

Vi har hatt en fortryllende ferie. Med barn i alderen 9, 12 og 15 har vi brukt litt tid på å få frem alle ønsker og lagt en plan hvor alle skulle få realisert sine ønsker. Når planen var lagt brukte vi ferie dagene til å lukke inn våre ønsker. Det resulterte i et par deilige late uker på hytten på Tregde utenfor Mandal med krabbing, bading, besøk, soling og friske båtturer bestemte vi oss for en avstikker til Danmark for å realisere minstens ønske om å oppleve Fårup Sommerland. Ungdommene ønsket selvsagt shopping og da var København et fint valg.

Siden vi hadde hatt en deilig opplevlse i Astrid Lindgrensverden med de to store da de var små, ønsket vi voksne at minsten også skulle få oppleve magien i denne verden. Så et stopp i Vimmerby for å hilse på Pippi, Emil, Brødrene Løvehjerte, Karson på taket, Rasmus på loffen, Ronja røverdatter og Madikken var en fin opplevelse for hele familien.

Vi voksne hadde et annet ønske og det var å overnatte i telt. Telt og friluftsliv er noe vi setter stor pris på og som vi ønsker å formidle til barna. De store har vært mye med på teltur, men minsten har vært mye syk og har derfor ikke overnattet i telt. Gleden var derfor stor da vi fikk temperaturer over 25 grader og alle kunne overnatte i samme telt på noen flotte campingplasser. Å våkne til bølgeskvulp og sauebjeller er ferielykke.

Ferielykke er å holde visjonen for ønskene og så nyte livet og ha tillit til at «all is well». Tilbake på hytten oppsummerer vi og takker. En fantastisk tur som ble enda bedre enn vi kunne forestille oss. Nå koser vi oss med dagens krabbemåltid  og gleder oss til fortsettelsen.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....