Hva er fyrtårnet i ditt liv?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi hadde nylig fest å feiret rundt tal, min mann og jeg. Vi var aldri i tvil om at vi ville feire. Jeg synes at vi skal feire alt vi kan og gjøre det skikkelig. Vi valgte å ha festen på Kvassheim fyr, som er et fyrtårn, omgjort til friluftssenter. Nærheten til sjøen, utsikten, sjøluften og gode minner fra gode barndomsopplevelser med sjå, båt og fisketurer var med på å sette rammen for dagen.

Fyrtårna langs kysten er i ferd med å legges ned, og erstattes av automatikk. Nostalgien i et levende fyr, selv uten tåkeluren var til å ta og føle på. 

Det gav meg assosiasjoner til livet. Av og til er livet som å være på tur i båt. Noen ganger kan du komme i skikkelig tøff sjø, og det kan være vanskelig å holde stø kurs.

Noen ganger skjer det ting vi ikke ønsker, noen ganger går ikke ting slik vi hadde tenkt.

Å ha noen grunnholdninger, verdier og en visjon å gå etter er da som et fyrtårn i livet. 

For bedrifter er det vanlig å ha visjoner og mål. Når jeg er rundt i bedrifter vet det fleste hva bedriftens visjon er, men de færreste har en visjon for sitt eget liv.  

Hvordan er det meg deg? Har du en visjon for ditt liv? Ordet visualisere betyr å gjøre synlig. For meg handler visjon om å lage et bilde av og tydeliggjøre mine drømmer. Jeg har erfart at hvis jeg ikke er tydelig på hva det er jeg ønsker meg så har jeg lett for å være som en båt uten retning.

«If you can dream it you can do it”. Walt Disney var klar på at det du kan se for deg og drømme, kan du også gjøre. Så da er det bare å sette i gang å drømme seg inn i en ny helg.

Hvordan er det med deg? Vil du gjerne skape forandringer i ditt liv? Hva med å bruke helgen til å tydeliggjøre drømmen din. Undersøke hva det er du ønsker for deg selv og ditt liv? Hva ville du gjort hvis du viste at du ikke kunne mislykkes?

Ta gjerne deg selv med på en lvisjonsdate hvor du lar kreativiteten strømme og stiller deg selv gode spørsmål. Hvilke visjoner har du for deg selv? Hva er din drøm, hva er ditt fyrtårn og hva er det du styrer etter i ditt liv?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....