Verden er som vi oppfatter den

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

happinessblogg 

Jeg synes det er fantastisk å tenke på at vi selv velger hvordan vi vil oppfatte det som skjer, det vi erfarer og opplever. Den måten vi tenker om oss selv og verden på, gir oss noen følelser som fører til en type handling og et resultat. Hvis vi forandrer den måten vi tenker på, får vi noen andre følelser som gir andre handlinger og et annet resultat.

Hvilke tanker møter du dagen med?  Hva var det første du tenkte når du våknet i dag? Var det tanker om at dette blir en fantastisk dag, jeg gleder meg til å se hvilke spennende muligheter som dukker opp? Hva var din start på dagen?

Min start på dagen var nydelig. Jeg våknet av at solen gløttet inn gjennom vinduet på soverommet mitt på hytten. En deilig sørlandsmorgen. Jeg har hatt noen herlige dager på tur med jentene mine. Den ene opplevde en utfordring før vi reiste, men allerede første dagen sa hun ”når jeg bare ikke tenker på det har jeg det jo helt fint”.

Er det ikke slik for oss alle. Hvis det er noe vi ikke liker og ikke er fornøyd med så kan vi selv velge om vi vil fortsette å fokusere på problemet eller endre fokuset. Vi mottar så uendelig mye informasjon hele tiden at vi ikke greier å ta inn mer enn en liten del av det. Det vi har fokus på, er det vi legger merke til. Når vi har ”problembrillene” på er det problemer vi fokuserer på. Når vi endrer i våre tanker endres vårt fokus og hva vi legger merke til.

Når verden er som du oppfatter den, hvordan vil du at din verden, din helg og ditt liv skal være? Hva er det du fokuserer på nå? Er det noe som trengs å endres? ”Hvis du vil at livet å være mer givende, må du endre måten det inne tanker.» Oprah Winfrey

Hva er dine ønsker for helgen og den kommende uken. Har du noen begrensende tanker som ville vært deilig å bli kvitt? Kanskje du har lyst å begynne allerede nå med å tenke noe andre, tanker om hva du ønsker deg, hvor mye fantastisk du har i livet ditt, løfte frem alt du er takknemlig og glad for og begynne å fokusere på dine positive kvaliteter og egenskaper.

Ha en strålende helg.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....