Hva avgjør hvordan du har det?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Jeg har denne uken hatt ca 80 mennesker på kompetansehevingskurs, lederutvikling og workshops. Jeg er utrolig takknemlig, glad og ydmyk over å få jobbe med så mange fantastisk mennesker.

Det slutter aldri å fasinere meg hvor store muligheter vi har som mennesker å påvirke vår egen hverdag. Det er en glede å få være med mennesker på denne oppdagelesesferden. Se hvordan det plutselig går opp for dem at de faktisk selv kan påvirke sin egen hverdag i mye større grad enn hva de har trodd.

Det er lett for å synke ned i en slags offerrolle og mene at hvis bare den og den hadde forandret seg eller hvis det ikke hadde vært slik, så ville jeg hatt det mye bedre. Det som ofte skjer da er at en blir stående fast i problemet og begynner å klage over det til seg selv og andre.

For å skape en forandring trenger vi å gjøre noe annet enn det vi gjør nå. Hvis vi fortsetter å gjøre det vi alltid har gjort fortsetter vi å få de samme resultatene som vi alltid har fått. Så alternativet til offerrollen er å ta lederskap og finne ut av hva en selv kan gjøre med det en ikke er fornøyd med.

Det handler ikke så mye om de andre eller om hva som skjer, men mer om hvordan vi selv velger å ta det som skjer. Hvordan vi velger å se på det som skjer, hvilke historier vi forteller oss selv, hvordan vi tolker det og hvilken mening vi gir det vi opplever og erfarer.

Så hva er det du har fokus på i ditt liv? Hvordan reagerer du på det som skjer i ditt liv? Fortsetter du å fortelle historer om alt som ikke virker, alt du er misfornøyd med eller tar du ansvar for å gjøre de forandringene du ønsker deg? 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....