Om å være den du er

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

I går var en fantastisk dag. Første del av dagen hadde jeg lederopplæring for en gruppe ledere med fokus på å få frem det beste i seg selv og andre.

Om kvelden var det Inspirator Forum. Jeg hadde gledet meg veldig til å få Jon Schau på besøk til Stavanger. Og han infridde virkelig, som et fyrverkeri på scenen og en magiker med metaforer spilte han på strenger som rørte ved et bredt spekter av følesler hos oss som var publikum.

Jeg var så heldig å få intervjue han etterpå og noe av det som gjorde sterkest inntrykk på meg var hans unike tilstedeværesle. Vi snakket om hvordan det er å leve med tilstedeværelse i dagens samfunn. Hva som var hans «turning» point og om livet og døden. Han imponerte meg med sin reflekterte og vise holdning til livet.

Jon snakket om å være et økologisk menneske. En ganske spennende tanke egentlig. Hvem hadde vi vært om vi hadde vokst opp som et økologisk menneke, uten påvirkning av andres begrensende overbevisninger og mønster? Hvem hadde vi vært hvis vi hadde vært det geniet som vi er fødd som? Hvordan hadde det vært å leve livet å være nysgjerrig tilstede i hvert øyeblikk?

Det å få sitte slik overfor Jon Schau å høre han fortelle om sitt syn på livet, om døden om livet og om det å være tilstede, være nysgjerrig på alt hva livet byr på gjorde noe med meg. Jeg ble berørt. Å være seg selv er det eneste vi trenger. Det er godt nok, vi trenger ikke søke ytre oppmerksomhet for å føle at vi er noe.

Vi er mer enn nok i kraft av å være oss selv. Med en gang vi begynner å sammenligne oss med andre, når vi tror vi vet noe så begynner vi å analysere og definere virkeligheten i stedet for å oppleve den.

Å være til stede, innebærer å være tilstede i seg selv, med alt det vi er. Å være den vi er, innebærer å våge å være tilstede med alle følelser, alle reaksjoner og alt vi opplever uten fordømming, uten å begynne å tillegge det mening eller skylde på andre.

«He who does not dare to go out in the world, feeling it, will start to mean something about it instead. So that his meanings becomes the world that he controls, and thus protects him against that» Jon Schau

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Lever du et liv du elsker?

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg...

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....