Lev fra hjertet og nyt julen

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

JulehjerteDet har vært et forrykende år for meg. Jeg har virkelig hatt en fantastisk tid. Jeg har øvet meg på å nyte vokse å følge hjerte i hva jeg har foretatt meg. Den første halvdel av 2012 var jeg på vingene 24 ganger. Kjærestetur til New York, venninne tur til Aberdeen, jobb turer til London, Oslo og København og familieturer til Spania og Sverige. Jeg elsker å reise så det var absolutt en fest.

Etter sommeren har jeg giret ned på mange områder. Det har vært en tid for å nyte, øve på tilstedeværelse og å leve her og nå.  Jeg føler meg så heldig som kan gjøre disse valgene. Å velge det som kjennes rett i hjertet og ikke bare la fornuften styre.

Jeg har faktisk i alle år latt fornuften styre hva jeg skulle gjøre. Når jeg nå velger å la hjerte styre gir det meg større frihet og mer nytelse. Jeg kan faktisk merke når fornuften kommer på banen og mater meg med tanker om hva som vil være lurt, hva som vil være smart å gjøre osv. Nå velger jeg å lytte mer til hva mitt hjerte sier og hva som gir meg glede. Nå velger jeg å gå for det som gir meg glede og det gir meg en helt annen hverdag.

Et eksempel på det er da jeg i begynnelsen av november opplevde at jeg hadde hatt det så kjekt på jobb de siste månedene at jeg ikke hadde fått gitt familierelasjonene den energi jeg ønsket. Da jeg følte det i hele meg, valgte jeg å ta med meg hele familien til Thailand i slutten av november. Det var absolutt vidunderlig på alle måter. Vi hadde noen fortryllende uker sammen.

Ellers har jeg avlyst alle reiser denne høsten fordi jeg følte større glede ved å være hjemme. Det var litt skummelt, men samtidig veldig deilig. Fordi reisene var bestilt ut fra hva som var fornuftig, ikke hva mitt hjerte ønsket. Så det er noe jeg trener meg på hele tiden, å lytte til hjerte. Jeg stiller meg stadig spørsmål, hva ville vært kjekt å gjøre nå.

Det å kunne velge å gå etter gleden og det som kjennes deilig for meg er virkelig et privilegium. Det var i mange år så fjernt for meg, fordi jeg var vant med å tenke meg til og analysere meg til hva som ville være best. Nå begynner jeg hver dag med å spør meg selv hva ville gitt meg glede å gjøre i dag. Mange av de som kommer på kurs til meg og som jeg coacher har i begynnelsen problemer med å kjenne gleden. Det kan fornuftmessig vite at de har mye å være glade for, men får ikke tak i følelsen. Men den finnes der inni hver enkelt og jeg fryder meg over mails og tilbakemeldinger fra mennesker som har funnet frem til den ”boblende gleden” og sier at det har forandret deres liv.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..