Lever du et liv du elsker?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Meg-og-ove-johnny-båt-thailand

Jeg har hatt et fantastisk år. Jeg har valgt å leve et liv jeg elsker. Gang på gang takker jeg meg selv for dette valget. Hver gang jeg opplever noe jeg ikke liker, så forplikter det til å skape de forandringene jeg ønsker.

Denne høsten har virkelig vært magisk på mange måter. Jeg har elsket den flow og de mange muligheter som på forunderlig vis har dukket opp. Jeg har hatt mange hundre mennesker på kurs og elsker virkelig å få dele av mine redskaper og verktøy å se at andres liv blir forandret og beriket. Det gjør meg så uendelig takknemlig og ydmyk. Så selv om dagene har vært fulle har det vært på en god og nærende måte.

734

Som tenåringsmamma har jeg merket at hjemmefrontens fokus skifter for tiden. Det skjer en forandring for de to store jentene fra å være barn til å tre inn i ungdommens verden. Det gir oss andre muligheter. Det åpner også for en annen kommunikasjon, en annen nærhet og andre relasjoner.

Familien-med-bordet-i-Thaiand-1024x682

Famile er veldig viktig for meg. Jeg har virkelig nytt å kunne følge med i barnas aktiviteter og stille opp som trener, på lagedager, som sjåfør, kakebaker osv. det har vært viktig for meg å deltat aktivt i deres hverdag. Nå som de blir litt større merker jeg at det gror frem en annen relasjon.

Faktisk er det like vidunderlig, om enn på en annen måte. Føler meg så heldig som fremdelse får ha en viktig rolle i de flotte jentenes liv. Så for å virkelig kunne bruke tid som en familie, bare oss fem valgte vi å ta alle barna ut av skolen 16 dager å reise til Thailand. Vi hadde en fantastisk tid. Vi lekte sammen, badet, lo, reiste på oppdagelsesturer i små grotter, red på elefanter, besøkte apekatter, var på show om kvelden og bare var sammen. Det ble to unike uker med full tilstedeværelse. Ingen som skulle noe, ingen som hadde noen planer. Vi la planene sammen og gjorde tingene sammen alle fem. Vi fikk samværet, vi fikk fellesskapet og vi voks enda nærmere sammen som en famile.

Kanotur-med-alle-sammen-450x300

Vi har alltid et valg. Jeg kunne valgt å fokusere på hvor trist det var at alle var så opptatt denne høsten, hvis det bare hadde vært slik og slik ville jeg blitt glad. Når vi velger å leve et liv vi elsker, så innbærer det å endre det vi ikke elsker. I stedet for å klage å kritisere seg selv eller andre så kan en fokusere på å finne løsninger og muligheter og selv skape de forandrignene en ønsker.

Meg-oj-og-Otelia-i-Thailand-e1355936383750-500x288

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..

Magiske øyeblikk

Det har vært deilig å ha en pause og nyte noen uker i Thailand nå før jul. Jeg elsker livet mitt....

Å nyte livet

Mitt liv har vært preget av mye vekst det siste året. Det har buldret og braket noe skikkelig...