Gleden over å gi

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

sos

I julen gir og får vi gaver de aller fleste av oss. Vi koser oss sammen med famile og venner. Slik er det desverre ikke for alle.

Jeg bestemte meg faktisk sist nytt år for å begynne å gi mer. Det er noe helt magisk over det å gi, uten å forvente å få noe tilbake.

Når jeg ved jultider satt meg ned og oppsummerte mine gaver i løpet av året kjente jeg gleden bre seg inni meg.

Jeg tenkte på de mange mennesker jeg har coachet til et nytt og bedre liv. Jeg tenkte på alle de gode stundene jeg hadde hatt i lag med famile og venner. Jeg tenkte på turene sammen medmannen min og barna mine. Jeg tenkte på rollen som mamma, sjåfør, handballtrener, trøster, motivator og støttespiller. Jeg tenkte på hvor priviligert jeg er som har en fantastisk mann, skjønne barn og en jobb jeg selv har skapt. Jeg tenker på alt dette som gaver.

Så i takknemlighet bestemte jeg meg i romjulen for å gi penger til en Sos barnebyer, slik at barn og ungdommer som har lite kan få litt mer. Jeg har dette året virkelig økt min intekt og tjener nå min gamle årslønn på et par måneder. Som med alt i livet synes jeg det er fint med en balanse. Det er virkelig fint å kunne lukke inn og ta i mot de gaver livet gir. Likeså fint synes jeg det er å få gi. Det er som ebbe og flod, de hører liksom sammen. Så jeg gleder meg til et nytt år med mange nye muligheter til både å gi og ta i mot gaver på alle plan.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..