Hva tenner gladfølelsen i deg?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Glad-teenåring

 

Hva er det som gjør deg glad. Veldig mange mennesker går gjennom hverdagen og er fornøyd, men de føler ikke den boblende gleden. En jeg hadde på kurs før jul hadde fokus på hvor strevsomt ting var, at forandring var hardt. Jeg spurte henne hva som gjorde henne glad. Hun undersøkte littt i undring. Hun tenkte at det var mange ting som gjorde henne glad, men hun fikk ikke tak i følelsen og ble ganske overrasket over det. Hun fant frem til hva hun likte, men det var liksom ingenting som tente gladfølelsen inni henne.

For å bli lykkelig trenger vi å komme i kontakt med lykkefølelsen inni oss og lytte til hjertet. Vi snakket mye om hva som gjør oss glad og om det å la gleden være vår guide i hverdagen. Det å kjenne etter når vi går gjennom dagen, er dette noe som gleder meg, eller ikke. Vi kan velge å gjøre mer av det som gir oss glede. Hun fikk i oppgave å gjøre ting som fikk gleden til å boble ihvertfall 3 ganger til dagen.

Nå etter nyttår traff jeg denne kvinne igjen og hun kunne stolt fortelle at gladfølelsen hadde kommet frem. Som hun sa nå bare detter det inn ting som gjør meg glad, og som jeg kjenner en god følelse på. Det å leke å ha det gøy med datteren min, en tur ut og spise med samboeren min, reise på hytta, ut og nyte naturen, lage ting, være kreativ, gå på kino med en venninne. Dette er noe av de tingene som gleder meg.

Det kan synes enkelt, men det er ikke alltid vi tar oss tid til å evaluere og kjenne etter hva er det som gjør meg lykkelig, hvafår gleden til å boble inni meg? Det er først når vi lar gleden være vår standar for hvordan vi lever vårt liv og vurderer alt vi gjør i forhold til denne standarden at vil lever et liv hvor glede og lykke dominerer. Del gjerne nedenfor hva som tenner gladfølelsen i deg?

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..