Feriens potensielle fallgruver

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

13918433_1238715756161620_1205199161_oJeg er for tiden på hytten sammen med min mann. Vi hadde en fin samtale her ved frokostbordet. Vi snakket om våre opplevelser i ferien. Vi har hatt en virkelig skjønn ferie. Vi har vært flere uker i Mandal på hytten og hatt en deilig familieferie i Spania.

Ved frokostbordet i dag snakket vi om hvor forskjellig vi kan oppleve den samme erfaringen. I løpet av en ferie er det mange potensielle fallgruver. Vi kan se på været og være frustrert over at det regner og er langt mellom solglimtene eller vi kan kle oss i regnklær å gå tur. Ting kan skje som vi ikke hadde planlagt. Det kan være en mulighet for frustrasjon eller en kilde til glede. En og samme erfaring kan gir helt forskjellig opplevlese.

Vi har fri vilje, vi skaper vår opplevelse øyeblikk for øyeblikk ut fra hva vi tenker om det som skjer. Vår snakk i dag gikk på at vår sommer også har inneholdt disse kontrastene, men vi opplevde begge at vi hadde valgt å pakke opp disse gavene og glede oss over de mulighetene som kom med hver av gavene. Det som tidligere kunne gitt grobunn for frustrasjoner, irritasjoner, frykt og bekymring ble i stedet til spennende og oppleveleserike erfaringer.

Hvis vi har på oss finn fem feil brillene kan vi finne feil med det meste. Når vi er bevisste på at vi skaper vår egen opplevelse og at tankene skaper våre følelser så gir det liten mening å fortsette å bære rundt på negative briller.

Jeg synes historien om munken og forretningsmannen illustrerer dette poenget så fint. Det var en munk som møtte en svært sint forretningsmann. Forretningsmannen kritiserte og skjelte ut munken en god stund. Munken ble sittende uten å svare. Han bare kikket fredsommelig på den sinte og irriterte mannen.

Etter en stund ble mannen frustrert over det manglende engasjementet fra munken og spurte «skal du bare sitte der å ikke svare»

Da sa munken «Er det slik når du får en gave at du må pakke den opp? Forretningsmannen ble nok litt overrasket over spørsmålet og svarte, eh nei. Nei, det stemmer sa munken. Når du gir meg denne gaven av frustrasjon og sinne, så trenger jeg ikke ta i mot. Jeg kan velge å ikke pakke opp denne gaven.

Så hvordan er det med deg? Leverer du gaver av frustrasjon, sinne og irritasjon, pakker du opp og engasjerer deg i andre sitt sinne og frustrasjon eller lar du være å pakke opp gaven som munken?

Hver dag er en ny gave som vi pakker opp. Vi kan velge hvordan vi oppfatter det som skjer. Vi må ikke bli frustrert, vi må ikke bli sint, vi må ikke bli irritert. Vi kan velge å la være å pakke opp den pakken, det vil si vi kan la være å følge disse tankene.

Vi er ikke tankene. Men når vi lytter til dem og tror på dem får de betydning for oss. Den betydningen vi tillegger dem. Så hva tenker du og hvilken betydning tillegger du dine tanker og det som skjer? Jeg har laget en video til deg som er klar til å bruke din tankekapasitet til skape ditt beste liv nå. Du får tilgang til videoen + 2 andre fantastiske videoer her helt gratis.

Video 1-Hva skal til for å skape ditt beste liv nå finner du her:  http://denindreguide.no/ 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..