Stolt storesøster – Trø opp noen nye spor

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IskremI ferien var det et innslag på God Sommer Norge om en familie fra Jæren. En familie jeg kjenner veldig godt og er veldig glad i. Jeg var på ferie da det ble sendt og måtte få tilsendt linken fra min svigerinne så jeg kunne se det på nettet.

Det var et riktig fint innslag om en litt annerledes gard på Jæren hvor de fleste gardene er tro mot gardsdrift. På denne garden på Vigrestad bruker de kumelken til noe litt annerledes. De lager nemlig is som har fått mange utmerkelser, kvalitetsstempel og høstet godord fra porfilerte personer som Hellstrøm og Ingrid Espelid.

At Jackob har valgt isen som et av sine utvalgte produkt sier også sitt. Ideen om en iskremgard ble født for over 10 år siden. Det var min bror Ole Morten og han skjønne kone Grete som kom på den ville ideen at de ville starte en iskremgård på garden og bruke melken direkte inn i produksjone. Det ble mye studering, reiser til Italia, prøvesmaking, utvikling og planlegging før den første isen ble sendt til de lokale butikkene. Jeg husker godt min bror kjørte rundt med egen lastebil omgjort til kunne transpotere is.

Fra de første dagene hvor hele storfamilien hadde en fest rundt kjøkkenbordet ved å prøvesmake utallige smaker og stemme frem våre favoritter til at Iskremgården nå er en bedrift som lever is til hele Norge har vært veldig spennende å følge.

I innslaget på God Sommer Norge sier Ole Morten at han hadde lyst å gjøre noe annet enn det som var tradisjonelt på Jæren for å trø opp noen nye spor, lage noe nytt. Det er vel kjernen i det hele. Det er mange som har ideer, men bare noen få velger å gjøre noe med ideene. De fleste blir lagt på hyllen. Jeg er stolt av min lillebror og hans kone og over det de har fått til. Som han sier selv «veien til suksess er ikke bare lett. Du må ha tror på at du klarer det, hvis ikke kan du bare legge det bort med en gang.»

Når jeg hørte han si det på videoen så nikket jeg gjenkjennende. Det er nok ingen tilfeldighet at alle vi tre søsken har egne firma. Jeg har selv mange ganger fått spørsmål fra mennesker, hvordan har du klart det du har klart når du kommer fra Vigrestad. Ja, jeg kommer fra Vigrestad, har gitt ut to bøker på Cappelen Damm, startet en suksessfull business, Utdanner egne Coacher og Mentorer, reiser over hele Norge (og utlandet) og holder kurs og foredrag, driver lederutvikling, kursing for bedrifter og medarbeidere, har en solid onlineplattform og utdanner lærere og ungdommer i kurskonseptet «SMART for livet».

Ole og greteDet er ikke typisk Jærsk. Når jeg såg videoen og hørte min lillebror snakke, så gjorde det meg både stolst og takknemlig. Jeg er takknelig for at både han og jeg har våget å gå for våre ideer, hatt motivasjon til å stå løpet ut og tro å det vi gjør. Jeg har reflektert over hva det er som gjør det og kommet frem til at vi har vokst opp med foreldre som har gitt oss tro på at vi kan få til det vi vil, foreldre som selv har gått egne veier og lært oss å stole på oss selv og vår egen magefølelse.

Vi har lært at det er mulig å lykkes med å gjøre noe annet enn det som er tradisjonelt. Det krever at du lytter til deg selv, at du kjenner etter hva er viktig for meg og har tro på at du kan klare det. Veien til suksess er ikke alltid lett. Det innebærer vekst og utvikling og det innebærer utfordringer. Noen lar seg stoppe av utfordringer, mens andre bruker dem til å vokse og utvikle seg.

Her er videoen om Iskremgarden som ble vist på God Sommer Norge:

God sommer Norge 2

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..