Ut på nye eventyr

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Jeg håper du har har en begynnelse på advendtstiden. Jeg håper du lytter til dine behov, hva som er viktig for deg og følger dine egne ønsker. Gjør du som de sier på flyet «ta på din egen oksygenmaske før du hjelper andre»? Eller er det slik at du pleaser andre, tilpasser deg og tar mer hensyn til andres behov og ønsker enn dine egne?

Slik var det for meg før. Jeg er lært opp til å ta vare på de rundt meg, til å passe på at alle har det bra, til å utsette mine egne behov og ønsker. Jeg trodde en gang at det var best slik. Nå vet jeg at det hverken gavner meg eller de rundt meg. Når jeg fyller min egen kopp, når jeg tar på min egen oksygenmaske først, så kan jeg hjelpe andre. Men vi kan ikke helle av en tom kopp. Så hva gjør du for å fylle din kopp?

Jeg har vært på en fantastisk tur til Thailand. Vi hadde noen skjønne tidlige morgener hvor vi stod opp grytidlig og dro ut på brettpadling i soloppgangen. Vi måtte være tidlige før bølgene kom, for da ble brettet for ustabilt. Det var magisk å padle rundt på havet i rolig sjø og med rød himmel og se solen stige opp av havet. Resten av dagen suslet vi rundt på stranden, kjørte motorsykkel og spiste god Thai mat.

hua-hin-sunrise

Jeg er så glad for å ha snudd min relasjon til meg selv, at jeg har lært meg å lytte til hva jeg ønsker, hva som er viktig for meg. Det betyr ikke at jeg ikke tar vare på andre. Jeg prioriterte blant annet å reise ned en uke etter de andre for å være tilstede på min yngste datters 14 årsdag, fordi det var viktig for henne og for meg. Det er som er så fint når man er glad i seg selv, når man føler seg god nok er at en begynner å lytte til hva ønsker jeg, og ikke hva alle andre ønsker.

Jeg har delt mine verktøy med andre i flere år nå og det er virkelig en gave å høre hvordan de også har endret sine liv. Det å få selvfølelsen på plass er som å få på plass grunnmuren på et hus. Hvis den ikke er solid, så vil det blåse over ende ved den første stormen. For stormer kommer det for alle, det gjør det også for meg.

Jeg ble blant annet inntauet av politiet her i Hua Hin og måtte møte på politistasjonen fordi jeg kjørte feil vei i enveiskjørte gate og ikke hadde lappen på motorsykket ( ja jeg kjører motorsykkel på feil side av veien og elsker det )

hua-hin-motorsykkeltur

Det gikk selvsagt godt vi fikk en bot og så var vi videre. Jeg merket at det var noe jeg tidligere kunne skapt et stort drama av.

Hver dag er det faktisik ting jeg kunne skapt et større eller mindre drama av. Den indre kritikeren pisker fort opp stemingen, og før vi vet ordet av det sitter vi fast i frustrasjon, irritasjon bekymring og begrensninger. Heldigvis trenger det ikke være slik. Den indre kritikeren får god boltreplass når selvfølelsen er lav. Når vi tenker slike negative tanker om oss selv, så gir det negative følelser som gjør at vi ikke føler oss gode nok, ikke pene nok osv.

Det hele er en tankemessige illusjon. For vi er gode nok. I kraft av å være deg er du mer enn god nok. Når vi fødes er vi fantastiske mennesker vi er som en sol av glede, begeistring og entusiasme. Etterhvert som vi vokser opp lærer vi om livet, vi opplever å få kritikk, vi opplever å bli avvist og ignorert. I den prosessen er det flere av oss som går fra å leve innenfra og ut og føle seg gode nok, lytte til sin egen indre stemme og være den man er til å begynne å leve utenfra og inn og bli mer opptatt av hva andre mener og tenker.

Det er det perspektivet at vi opplever lav selvfølelse. Den lave selvfølelsen er vi ikke født med, den kommer av at vi tror på tanker om at jeg ikke kan, jeg er ikke så god til det, hun er bedre til det enn meg osv. Alt det er tanker som kommer av et utenfra og inn perspektiv på livet. Vi er mer opptatt av hva andre mener, av hvordan andre vil reagere, hva andre vil si enn hva som er viktig for oss selv.

Mange går rundt å føler at det er noe som mangler i livet. Det er aldri noe som mangler. Men når vi har et utenfra og inn perspektiv så kan det føles slik fordi vi ikke har kontakt med våre egne ønsker og behov. Vi er mer opptatt av å please andre og ta vare på deres behov.

Hvis du har lyst å snu det, hvis du er klar til å begynne å leve innenfra og ut og åpne opp for at mer av den du egentlig er kan komme frem så har du en unik mulighet akkurat nå. Om få dager, den 5 deseber begynner det superpopulære Onlinekurset Den Indre Guide : Her lærer du hvordan du kan komme fra et utenfra og inn perspektiv til å begynne å leve innenfra og ut. Når du lever innenfra og ut, lever du ut fra det som er sant for deg, du lytter til dine egne behov og føler deg god nok som den du er. Hvis du har lyst til det, kan du komme i gang allerede nå.

Kommer du inn under de 90% som ikke klarer gjennomføre sine nyttårsforsetter eller er du klar til å gjøre den indre opprydningen nå før nyttår slik at du kan være en av dem som virkelig lykkes med dine nyttårsforsetter i 2017?

Tenk hvilken forskjell det vil gjøre for deg å ha vært med på den Indre Guide når vi skriver 2017. Du er allerede et helt hesthode før resten av de som sitter med sine nyttårsforsetter og lager bucketlister. Det nytter lite å lage nyttårsforsetter hvis vi ikke har gjort den indre opprydningsprosessen først. Da havner vi lett i den 90% posten av de som aldri klarer å realisere sine ønsker. Så hvis du vil sette deg selv opp til suksess og klare å gjennomføre dine nyttårsforsetter så har du en unik sjanse nå til å bli med på onlinekurset Den Indre Guide og rydde bort dine begrensende overbevisninger og møsnter, slik at du virkelig kan rocke det nye året.

Allereder i første modulen til onlinekurset Den Indre Guide som kommer på mandag 5 desember får du tilgang til 3 undervisningsvideoer med tilhørende oppgaver som virkelig går i dybden og avdekke de overbevisninger som stopper deg (også de du ikke er bevisste på at du hadde). Så får de en formel og en oppskrift til å fjerne dem og fylle på med støttende overbevisninger.. Når vi har gjort denne indre opprydningen begynner det å dukke opp noen nye resultat.

Er du klar til å gjøre noe mer enn å tenke og ønske at det hadde vært fint med noen andre resultat? Da kan du sikre deg plass på Onlinekurset Den Indre Guide her:

hua-hin-beach-morning

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..