Gledelig nytt år

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IMG_9088

”There is no path to happiness. Happiness is the path”. – Buddha.

Det er i disse dager 3 år siden jeg utgav min første bok Lykkekoden. Den har fått en fantastisk mottakelse, og jeg har mottat mange mailer, brev og tilbakemeldinger fra mennesker som har endret livet sitt bare ved å lese boken. Jeg er så takknemlig for å kunne glede og inspirer så mange mennesker. Når man sitter og skriver er det vanskelig å vite hvordan det vil lande, hvordan leseren vil ta det man skriver. For meg var det mange begrensende overbevisninger som dukket opp, som jeg trengte å handtere før jeg kunne utgi boken. Det var tanker som er det bra nok, hva vil andre si, tenk hvis noen ikke liker det, tenk hvis jeg ikke kan skrive osv.

For noen stopper slike tanker dem fra å gjøre alvor av å følge drømmen om å gi ut en bok. Når man har slike begrensende tanker og gir mening til dem, så opplever vi ofte å sabotere oss selv. Det er min spesialkompetanse å hjelpe andre å skrelle av lag av disse begrensende mønstrene og overbevisningene. Det kan jeg gjøre med stor integritet og troverdighet siden jeg har gjort det og stadig gjør det når jeg selv har ønsker og drømmer.

For det er slik at når vi har et ønske eller en drøm som vi ikke har realisert, så er det fordi vi har tanker som står i motsetning til ønsket. Det er derfor undersøkelser viser at kun 1 av 10 klarer å realisere sine nyttårsforsetter. Det er fordi virkelig forandring skjer innenfra og ut. Det nytter ikke å gå rundt med kritiske og begrensende tanker, for da stopper vi oss selv.

Tanker gir følelser som inspirerer til en type handling som gir et resultat. Når tankene forteller oss at det ikke går, jeg kan ikke, jeg er ikke god nok osv,så gir det følelser på den nedre delen av følelsesskalaen. Disse følelsene inspirerer da til en type handling som ikke gir det resultatet vi ønsker. Tanker er som skyer, de endrer seg hele tiden. Noen tanker er mørke og tunge, mens andre er lette og lyse. Vi velger selv hvilke tanker vi vil gi oppmerksomhet.

Så hvordan gjør vi da hvis vi har noen ønsker og oppdager at den indre kritikeren kommer på banene og forteller oss at det ikke går, jeg er ikke godt nok, det nytter ikke osv? Jeg deler mine beste tips med deg i dag på dette gratis onlinekurset her:

gratis-onlinekurs

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..