Hele Bali er STENGT!

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi hadde sikret oss med vann, nøtter, sjokolade og andre «nødvendige» ting før Nyepi, det Balisesiske nytt år skulle feires i dag. Hele Bali er stengt i dag. Flyplassen, all trafikk i gatene, alle resturanter, alle butikkerer stengt i 24 timer, så vi hadde egentlig ikke så mye annet valg en å stasjonere oss ved bassenget. Det var slett ingen dum ide skulle det vise seg. Være var strålende og vi koste oss i solen som «vanlige» tursiter

Balianerne har mange feirnger, men i følge vår guide er Nyepi den viktigste. Det er starten på det nye året og en dag for refleskjon og tilbakeblikk. Forbudene blir tatt veldig seriøst og alle overholder reglene. Bare hotellene er fritatt for å kunne servicere gjestene. På Nyepi må alle holde seg innendørs og alle lys skal være slukket. Vi fikk være rundt bassenget, men alle måtte holde seg borte fra strendene.

Det ble en utfordring for meg, da jeg hadde webinar nå i ettermiddag (Norge tid kl 12, men da er klokken 6 her på Bali) Da jeg startet var det sol og pent vær, men i løpet av webinaret gikk solen ned og det ble mørkt. Noe som resulterte i at det på slutten av webinaret ble en veldig banking på døren. Jeg forstod først ikke hva det var, men så kom jeg på lysforbudet og avsluttet webinaret i en fart. Det er visst strenge bøter for å  bryte reglene, så jeg fant ut det var best å spille etter reglene. Jeg ville ikke havne på politistasjonen som jeg gjorde i Thailand.

Det ble derfor en brå slutt på webinaret, men jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne, så vi tok det alle på en god måte. Du kan se webinaret her, hvis du har lyst på litt Bali-Vibe 😉

Kanskje vi alle skulle hatt en slik stille dag, hvor vi stenger alt og holder helt ro, hvor vi har tid til å reflektere, tid til å oppsummere, en dag til å se på seg selv og livet sitt, gi slipp på det man ikke lenger ønsker å ha med seg og åpne opp for det nye. Vi har ihvertfall hatt god tid til å reflektere og planlegge vår videre ferd.

Så i morgen er vi klar for nye eventyr. Vi blir hentet av taxi kl 7 for å bli kjørt til Nusadua, hvor vi skal ta båt ut på en øde øy hvor det ikke er biler, men hestetransport. Vi skal overnatte der sammen med min datter og hennes venninne. Jeg elsker båtlivet og øde øyer så det blir gleder jeg meg veldig til å dele mer med deg om i morgen 😉

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..