Kjører du drama?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

leieHvordan er det med deg? Lever du innefra og ut, er du glad i deg selv, annerkjenner dine egne behov og lytter til hva som er bra for deg eller pleaser du alle andre?

Kjennetegnet på lav selvfølelse er at en føler seg mindre verdt, en føler seg ikke god nok, en sammenligner seg med andre og føler at de er bedre, en snakker seg selv ned, ser andre i et bedre lys, er opptatt av å «please andre» og har fokus utenfor seg selv. Vi er født med en helt inntakt indre selvfølelse. Når vi lever innenfra fra vår essens føler vi oss gode nok, verdifulle vil er glad i oss selv og tar vare på oss selv og lytter til egne behov.
Når vi fødes er vi fantastiske mennesker vi er som en sol av glede, begeistring og entusiasme. Etterhvert som vi vokser opp lærer vi om livet, vi opplever å få kritikk, vi opplever å bli avvist og ignorert. I den prosessen er det flere av oss som går fra å leve innenfra og ut og føle seg gode nok, lytte til sin egen indre stemme og være den man er til å begynne å leve utenfra og inn og bli mer opptatt av hva andre mener og tenker.

Det er det perspektivet at vi opplever lav selvfølelse. Den lave selvfølelsen er vi ikke født med, den kommer av at vi tror på tanker om at jeg ikke kan, jeg er ikke så god til det, hun er bedre til det enn meg osv. Alt det er tanker som kommer av et utenfra og inn perspektiv på livet. Vi er mer opptatt av hva andre mener, av hvordan andre vil reagere, hva andre vil si enn hva som er viktig for oss selv.

Mange går rundt å føler at det er noe som mangler i livet. Det er aldri noe som mangler. Men når vi har et utenfra og inn perspektiv så kan det føles slik fordi vi ikke har kontakt med våre egne ønsker og behov. Vi er mer opptatt av å please andre og ta vare på deres behov.

I det perspektivet piskes dramaet opp. Det skjer ved at våre tanker, den indre kritikeren begynner å piske opp stemingen og før vi vet ordet av det sitter vi fast i frustrasjon, irritasjon bekymring og begrensninger. Heldigvis trenger det ikke være slik. Den indre kritikeren får god boltreplass når selvfølelsen er lav. Når vi tenker slike negative tanker om oss selv, så gir det negative følelser som gjør at vi ikke føler oss gode nok, ikke pene nok osv.

Det hele er en tankemessige illusjon. For vi er gode nok. I kraft av å være deg er du mer enn god nok.

Hvis du har lyst å snu det, hvis du er klar til å begynne å leve innenfra og ut og åpne opp for at mer av den du egentlig er kan komme frem så har du en unik mulighet akkurat nå. Om få dager, den 6 mars begynner det superpopulære Onlinekurset Den Indre Guide : Her lærer du hvordan du kan komme fra et utenfra og inn perspektiv til å begynne å leve innenfra og ut. Når du lever innenfra og ut, lever du ut fra det som er sant for deg, du lytter til dine egne behov og føler deg god nok som den du er. Hvis du har lyst til det, kan du komme i gang allerede nå.

Allereder i første modulen til onlinekurset Den Indre Guide som kommer på mandag 6 mars du tilgang til 3 undervisningsvideoer med tilhørende oppgaver som virkelig går i dybden og avdekke de overbevisninger som stopper deg (også de du ikke er bevisste på at du hadde). Så får de en formel og en oppskrift til å fjerne dem og fylle på med støttende overbevisninger.. Når vi har gjort denne indre opprydningen begynner det å dukke opp noen nye resultat.

Er du klar til å gjøre noe mer enn å tenke og ønske at det hadde vært fint med noen andre resultat? Da kan du sikre deg plass på Onlinekurset Den Indre Guide her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..