Klar for nye eventyr- Kunsten å manifestere – vi skaper hele tiden

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

hua-hin-me
Vi skaper de resultatene vi ser i livet vårt hele tiden. De fleste jeg møter og som kommer på kurs hos meg har hørt om Loven om tiltrekning. De har hørt at vi skaper vår egen virkelighet. Det er de som regel enig i noen ganger. Mens andre ganger når de opplever noe de ikke er fornøyd med, sier de «jeg har ikke skapt det»
Det kan virke merkelig å si at vi skaper hele tiden. Noen haver i offerrollen og føler skyldfølelse fordi de opplever å ha skapt noe de ikke er fornøyd med.

Det er slik at vi skaper vår livsopplevelse gjennom de tankene vi tenker. De tankene vi gir mening gir oss noen følelser og ut fra følelsene handler vi og det er handlingene som gir oss resultatet. Du har sikkert hørt, du må bare tenke positivt, så blir det bra. Desverre er det ikke så enkelt. Selv om det er så enkelt i teorien, så er det slik at vi tenker 60-70.000 tanker i løpet av døgnet og de fleste av disse er ubevisste. Vi er bare bevisste 10% av våre tanker, resten suser rundt og gir oss følelser som vi handler på og gir oss resultat omtrent på autopiloten.

Vi har noen tankemønster, noen overbevisninger som vi har lært av de menneskene vi voks opp med. Når vi reagerer på autopiloten så kopler vi oss lett opp på disse mønstrene og gamle overbevisninger og ubevisst gir det oss noen følelser som inspirerer til en type handling som gir et resultat. Resultetet er på den måten et symptom på det som foregår i det indre. Derfor ligger det stor informasjon til deg når du observerer dine resultater.
Istedet for å kritisere og klage over resultatene, så handler det om å være tilstede i seg selv, i øyeblikket. Da åpner vi for at nye ferske innsikter og muligheter kan lande. De lander ikke når vi analyserer, reflekterer og bruker mye tid på problemet eller det vi ikke ønsker. Vi kan ikke løse problem med samme mindsettet som skapte det sa Albert Einstein.
Så det er slik at livet gir oss tilbakemeldiger. Noen ganger er det positive ting vi opplever som vi blir glade for, andre ganger er det kontraster vi ikke liker. Spørsmålet er hvordan vi handterer kontrastene.

Det er det dagens videoblogg handler om. Jeg forteller om min personlige erfaring fra flyplassen på Sola og avslører hvor jeg er på vei denne gangen;)

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..