På snorkling tur rund Gili- øyene i Indonesia

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Det å våkne når hanen galer har fått en ny betydning etter vår overnatting på Gili. For her var det virkelig å våkne når hanen galer. kl 5 om morgenen var det full gang i alle hanene på hele øyen. Hanegalingen ble etterfulgt av musikk fra Moskeen, så det ble en tidlig morgen på oss alle. Men det gjorde liksom ingenting for det var så koselig å våkne opp å spise frokost med Marthine og venninnen Ida. Mens vi spiste ble vi enige om å leige en båt å dra på båttur rundt på Gili øyene og snorkle. 

Vi fant frem syklene og syklet ned til havnen. Det er utrolig fasinerende å sykle rundt på øyen mellom høner, hester og backpackere. Veiene er skikkelige kjerreveier med søle og humper som gjør det innimellom nesten umulig å komme frem.  

Nede ved havnen traff vi noen utrolig kjekke gutter som mer enn gjerne ville stille båten sin til disposisjon noen timer. Vi booket båten og de kjørte oss over til Gili Meno. Vi ble fortalt at det var kjæresteøyen og det kunne vi tydelig se da vi kom i land. Det var mange kjærestepar som tuslet på stranden hand i hand. Vi følte oss ikke helt hjemme og etter et deilig bad i sjøen  og en liten tur innom øyen gikk vi ombord igjen.

Så kjørte de oss videre til Gili Air, som er den minste av Gili øyene. Her koste vi oss virkelig og fant enda en nydelig huske ute i sjøen.

Etter noen hyggelige besøkt på Gili øyene fikk vi utdelt snorkleutstyr og guidet til koraller og skilpadder. Vi hadde en utrolig hyggelig snorkleguide, som gav oss beskjed hvor skilpaddene var, så vi fikk sett mange av dem.

Etter en flott dag på sjøen var det tid for å reise tilbake til Gili Trawang og hente bagasjen. Jentene skulle bli igjen på øyen, og reise videre til Lombok dagen etter, mens jeg og Snow skulle tilbake til Bali. Det var rørende å ta forvel med Marthine, siden hun nå skal videre til Fiji og Australia og jeg vet at det er en stund til jeg kan se og klemme henne. Men det var veldig fint å se at hun koste seg og hadde det så bra, så det var med en god følelse jeg satte meg inn i hestetransporten mens tårene rant.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..