Så er vi landet i Kuala Lumpur

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Det var litt av en kontrast å komme fra de fattige landene Laos og Myanmar til storbyen KualaLumpur. Vi reiste fra Chaing Ray tidlig i dag morgen og landet i Bangkok som første stopp. Jeg har i løpet av det siste halve året vært 5 ganger på Bangkok flyplass, men denne gangen landet vi på en annen flyplass. Vi trengte litt tid før vi fant ut av flyplassen og fikk kommet oss til rett terminal hvor flyet vi skulle ta videre til Kuala Lumpur  gikk.

Siden vi begge er godt reisevante gikk det helt fint og vi kom oss på AsiaAir som fløy oss over til Kuala Lumpur. Egentlig er jeg veldig impoert over AsiaAir. Det var nesten som Norwegian bare med asiatisk crew (det finner man dessuten på Norwegians flyvinger til Bangkok også) så forskjellene var ikke så store. Den største forskjellen var nok at flyvertinnene var veldig smilende og hyggelige. Så selv om vi var de eneste skandinaviske ombord, følte vi oss godt ivaretatt på den 2 timers lange flyturen fra Bangkok til Kuala Lumpur. Jeg sov det meste av flyturen.

Da vi landet i Malaysia fikk vi tak i en taxi som kjørte oss til hotellet. Vi var begge helt høye over standarden og hvor fint det var i Kuala Lumpur. Etter anbefalinger hadde vi booket oss inn på Traders hotell som ligger rett ved siden av Twin Tower. Da vi ankom hotellet etter mange timer på tur var vi begge klar for en tur i Skybar Bassenget. Jeg er så glad for at jeg har hooket opp med en som er like gal som meg selv, som elsker å reise like mye som jeg gjør. De fleste ville sagt at nå må vi slappe av etter en laaaang reise, men vi begge var helt opplagte og klar for få med oss mest mulig. (Vi har blitt veldig gode til å sove på fly og taxi etterhvert)

Det første vi gjorde var å ta en dukkert i Skybar bassenget på hotellet. Det var bare en halv time til bassenget stengte da vi var klar til å hoppe ut i. Det vil si at vi var de eneste som badet, resten av gjestene satt i baren og tok seg noen drinker. Det ble ganske så lattermildt i bassenget da vi fant ut at vi faktisk var underholdningen til gjestene. Vi fikk svømt noen runder, egentlig lo jeg mest, for det var en skikkelig merkelig opplevelse.

Etter badet tuselet vi over til et kjøpesenter som lå like ved hotellet. Det var skikkelig fint og igjen ble vi overrasket over kontrastene til Thailand og de landenevi kom fra. Her var det merkeklær og høy standard på alt. Vi fikk oss en matbit på matmarkedet inne på kjøpesenteret. Shopping ble det lite av, vi er egentlig begge mer glad i opplevelser enn shopping, så det kan vi gjøre en annen gang.

Men, det var en opplevelse å tusle rundt inne på kjøpesenteret og ikke minst utenfor, hvor de hadde et fantastisk lyshow om kvelden.

Vi avsluttet kvelden i Skybaren før vi nokså tidlig tok kvelden, for i morgen tidlig blir vi plukket opp av en venn av Snow (som er henne jeg reiser sammen med) som skal være vår guide og kjøre oss rundt i Kuala Lumpur. Han heter Japp og reddet Snow en dag hun hadde gått seg vill på stranden i Hua Hin. Det var første dagen i Thailand, hun hadde akkurat landet med noen venninner og skulle bare gå seg en tur på stranden. Da hun skulle snu å gå tilbake fant hun ikke de andre igjen. Så i bikini uten telefon og penger var hun lost på en strand i Thailand.

 

Hun var så glad da hun traff en svenske og spurte om han ville hjelpe henne så hun kunne få ringe til sine venninnner. Han var av den kipe sorten og sa ja hvis hun betalte 50 bath ( ca 10 kr) kunne hun låne hans telefon. Problemet var bare at hun gikk i bikini og hadde ingen penger med. Det var da Yap og hans foredre dukket opp og hjalp henne både med telefon, mat og drikke. De fikk så god kontakt og ble så gode venner at han stiller med bil og skal ta oss med i en hule og andre ting vi ikke vet enda. Så jeg gleder meg til å fortelle mer om det etterhvert.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..