Starter uken på Bali – mammahjertet smiler

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi har nå landet på Bali og sjekket inn på et deilig Resort med privat strand. Etter 4 dager med 6 fighter og 5 land er det tid for noen dager med sol og strandliv. Eller vi er jo ikke helt strandløver, mer glade i opplevelser faktisk, så vi startet første dagen med å leige skooter. Jeg elsker å kjøre motorsykkel og syns kjørekulturen i Asia er helt fasinerende. Det kryr av motorsykler med mange personer på hver sykkel og de kjører i kø.

Vi fikk oss en fin rundtur rundt i Sanur før vi booket en taxi som kjørte oss til Kuta hvor min datter Marthine, som har vært på backpakking i Asia sammen med sin venninne Ida siden begynnelsen av februar bor. Vi plukket dem opp på et hostell (det er visst den type overnatting backpakkere bruker) og kjørte mot Ubud. Planen var at vi skulle besøke medisinmannen fra Spis, Elsk og Lev. Men på grunn av at det var siste dagen før nytt år, så hadde de stengt mange gater siden de hadde karnevalstog med onde figurer som de skulle brenne.

Vår utrolig hyggelige taxisjårfør og Guide, kjørte alle sidegater som fantes, men det var umulig å slippe frem. Da foreslo han at vi skulle reise til en foss. Det var vi alle enige om var en god ide. Da vi kom frem var fossen stengt, men jærbuene bryr seg egentlig ikke om slike bagateller, så vi klatret over stengslene og gikk det mange trappene nedover til fossen.

Det var helt fantastisk da vi kom ned. Utrolig nydelig foss. Vår guide var egentlig ganske oppgitt av oss og ba oss hele tiden passe oss for høydene. Han holdt seg godt fast på vei ned og ba oss alle om å være ekstra forsiktige. Det var en ond natt på Bali forklarte han. Det var fordi alle balisiske menneskene skulle kvitte seg med alle vonde ting før det nye året. Det var derfor de hadde sermoni i gatene også. De hadde laget alle slags onde figurer som de hadde brukt lang tid på fordi de skulle brennes og på den måten markerte de overgangen til det nye året.

Han var tydelig lettet da vi kom opp fra fossen. Men, da var gaten stengt og vi måtte gå gjennom den lille byen. Der var festen allerede i gang med musikke og dansende mennesker i gaten. Vi ble kjent med en dame som stoppet oss og spurte om å få ta bilder med oss, vi ble med henne hjem og fikk en liten omvisning der hvor hun bodde. Det var utrolig fint syntes vi og spurte guiden om det var vanlig at de hadde så fine boplasser (altså etter asiatisk standard) Han sa at det var et vanlig balisisk hjem.

 

Etterpå fant vi bilen, men klarte bare kjøre små etapper før vi ble stoppet av stengte gater med karnevalskledde mennesker som bar rundt på onde figurer. Da vi omside kom oss ut på hovedveien og var tilbake i Sanur, var vi alle glade for å ha kommet ut av all den dårlige energien. Vi hadde et hyggelig måltid sammen før taxien kjørte oss hjem til hotellet og jentene hjem til hostellet. Vi måtte alle være inne innen kl 12 fordi i morgen er det nytt år og da er alt stengt. Alle gater er stengt, alle butikker, alle flyplasser, alle strender, resutranter osv.

Så vi er glade for vårt hotell, hvor de har fått lov å servicere gjestene. Vi får både mat og forpleining. Men ingen får gå på stranden eller utenfor hotellområdet. Så vi satser på pent vær og soling. Jeg har også bestemt at siden vi ikke kommer oss noen vei, er det en fin dag å ha webinar på. Så jeg gleder meg til å dele litt Balivibe og forteller mer på webinaret tirsdag 28 mars kl 12.00 Du kan kikke med her live eller se opptaket her:

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..