Følg drømmen, lytt til hjertet det er her nøkkelen til gleden ligger

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi er født med en helt inntakt indre livsglede. Du har sikkert sett små barn, som en sol stråler de av naturlig livsglede, begeistring, tilstedeværelse, indre ro og selvsikkerhet. Vi har alle vært disse barna. Etterhvert som vi opplever livet får vi tilbakemeldinger fra andre rundt oss om å ikke gjøre slik, slutte med det, vi opplever å bli avvist kritisert og ignorert.

Så istedet for å leve ut fra vår indre skattekiste av resurser, vår indre selvfølelse og glede begynner vi å orientere oss utenfor oss selv. Vi blir opptatt av å få bekreftelse fra andre og justerer livet vårt etter hva vi tror andre vil like eller ikke like.

I  den prosessen er det mange av oss som mister kontakten med den vi egentlig er og vårt indre kompass. Når vi så får noen ønsker eller drømmer så begynner vi å analysere og vurdere hva andre vil si, eller kommer med argument om hvorfor det ikke er mulig.

Drømmene våre, de drømmene som kommer fra hjertet har et viktig budskap. De hjelper oss å bli bedre kjent med oss selv. Når vi går mot drømmene våre innebærer det å møte tillærte mønster og overbevisninger , sannheten vi har lært av andre og slippe dem. Når vi gjør det kommer vi mer i kontakt med oss selv og den vi egentlig er. På den måten er drømmer fantastiske fordi de hjelper oss tilbake til oss selv,

Derfor vil ofte drømmene ta oss utenfor komfortsonen. Komfortsonen er egentlig bare summen av alle våre tillærte mønster og overbevisnigner. Ting vi har lært av andre som vi tror på som om det er en sannhet. Når vi lever utenfra og inn og er opptatt av hva andre mener vil tanker som

  • jeg kan ikke
  • jeg er for gammel
  • jeg er ikke god nok
  • jeg har ikke råd
  • jeg har ikke tid
  • osv

Alt det er begrensninger som «hjelper deg» å bli værende i komfortsonen. Og samtidig hindrer ditt fokus på disse tillærte tankene deg din kontakt med deg selv, din indre glede og den du egentlig er

Så om du vil oppleve mer glede, mer mening og være mer av den du egentlig er betyr det at du trenger å gå utenfor komforsonen din.

 

Kommer drømmen fra hjertet?

Jeg har gått etter drømmer som ikke kom fra mitt hjerte. Det er typisk drømmer som kommer av ting vi har lært. Den er da basert på andres behov andres forestilling av hva somer bra og da kommer den aldri til å gjøre oss lykkelige

Vi har selv ansvar for lykken. Det innebærer å ta seg selv på alvor og lytte inn og kjenne etter hva vil jeg, hva er viktig for meg.

Når du lytter til ditt hjerte og følge drømmene som finnes der så vil den gjøre deg glad. Fordi det innebærer å snu fokuset fra å leve utenfra og inn til å begynne å leve innenfra og ut.

Det er så utrolig viktig å følge de drømmene du har nå. Du har dine drømmer av en grunn. De drømmene som kommer fra hjertet hjelper deg å komme mer i kontakt med deg selv, åpne opp for mer av den du egentlig er kan komme frem. Det er også derfor det kan være så  skremmende og at så mange lar seg stoppe av begrensninger og mønster. Fordi man tidligere har fått bekreftelse på å tilpasse seg andre, please andre så er det sårbart å velge å lytte til seg selv.

Tidligere ble det ikke verdsatt, vi opplevde kanskje kritikk eller avvisning når vi sa hva vi selv hadde lyst til. Så alt dette kommer opp igjen når vi kjenner drømmene begynner å røre på seg, og alt dette skal vi også ta hand om på veien for å realisere drømmene

Det er derfor mange gir opp på veien. Det er bare det at det koster når vi ikke følger drømmen. Jeg har selv forsøkt å gjøre som strutsen å stikke hodet i sanden. Det koster når vi ikke følger drømmen. Jeg har delt hvordan det gjorde at jeg selv ble totalt tappet for krefter og energi på webinaret her: 

Den erfaringen gjorde at jeg nå tar mine drømmer veldig på alvor.  Jeg har de siste årene realisert utallige drømmer og det har gjort at jeg har åpnet opp for at mer av den jeg egentlig er kan komme fram. Når vi følger drømmen og det som er sant for oss, så kjenner vi at vi lever. Ellers føles det som om vi bare eksisterer. Når vi er sanne mot oss selv er vi naturlig i kontakt med vår indre lykkefølelse.

Så egentlig handler det om å hoppe ut i det ukjente, våge å være sann mot seg selv og virkelig LEVE livet fullt ut. Det krever mot, det krever handling.

Handling gir forvandling. Men det er ikke all handling som gir deg det du ønsker. Vi kan handle oss til stress, utbrenthet hvis vi ikke forstår hva som egentlig styrer våre handlinger og vårt liv.

Det er derfor jeg elsker å møte de nye kull på Coach Mentor Utdannelsen. For de har valgt å lytte til hjertet selv om det å ta en utdannelse kan føles som et stort skritt. Det er det jo også

Men hver gang vi jeg hører tidligere deltakere beskriver deres «før» og «etter» hvordan livet deres endres fordi det ikke bare var en faglig utdannelse de tok. De tok også hull på et helt nytt kapittel i sine liv, rent personlig

Slik er det med coaching. Man blir ikke en dyktig coach uten at man går veien selv.

Det handler om å «walk the talk» Vi kan kun hjelpe mennesker til det nivå vi selv har kommet til. Hvis vi selv ikke er villige til å skape de forandringene man ønsker vil vi heller ikke kunne hjelpe andre å gjøre det. (Du kan lese mer om utdannelsen her: )

Hva er det DU drømmer om? Hva er det ditt hjerte hvisker om? Hva er det du du egentlig ønsker, hvis du ikke skulle bry deg om noen andre, hva vil du egentlig? Del gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..