Jeg husker at jeg livredd og ville helst stikke ut av klasserommet

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Henriette Lien hjalp meg å husk tilbake på hvor skummelt jeg syntes det var da læreren sa at vi skulle lese høyt da jeg gikk på barneskolen. Jeg husker at jeg livredd og ville helst stikke ut av klasserommet. Siden det ikke var en mulighet, satt jeg stille ved pulten, ingen kunne se hva som skjedde inni meg. Jeg regnet meg lynhurtig frem til hva som kom til å bli mine linjer og øvde febrilsk samtidig som jeg prøvde å holde øye med hvor langt de andre leste. Noen ganger bommet jeg med noen linjer og kjente hjerte banke ekstra for da var jeg ikke sikker på at jeg klarte å hente meg inn og lære akkurat de linjene jeg kom til å bli spurt i.

Etter hvert som jeg skulle ha presentasjoner og fremføringer på videregående og etter hvert på lærerskolen, øvde jeg meg i timevis foran speilet hjemme. Jeg kunne hver setning utenat. Jeg tok til og med opptak for å høre på det, slik at jeg ikke skulle si noe feil. Det førte til at jeg brukte utallige timer og vanvittig mye krefter og energi på hver eneste fremføring, tale og presentasjoner.

Vi har alle våre begrensninger, noe som stopper oss. Som vi kan bruke som en unnskyldning for å ikke gjøre det vi ønsker, jeg er glad for at Henriette fikk meg til å huske hvordan det føltes å sitte der på pulten å vente på tur.

Jeg kunne ikke komme meg noen vei, jeg kunne ikke flykte ut av klasserommet, selv om jeg hadde veldig lyst. Nå er jeg glad for den erfaringen og læringen. For jeg har lært meg å ikke la meg stoppe av utfordringer.

Det har kommet godt med når jeg de siste 10 årene har jobbet på full tid som kurs og foredragsholder. Jeg har delt hvor nervøs og redd jeg var de første gangene jeg skulle holde foredrag (at jeg stakk av- du kan høre mer om det her www.maybente.no/utdannelse)

Heldigvis lar jeg meg ikke stoppe av utfordringer, så jeg fant en løsning og på ingen måter latt meg stoppe av min frykt for å lese og snakke høyt. Jeg har de siste årene hatt kurs og foredragsholder for tusenvis av mennesker, blitt intervjuet på TV, i Radio (jeg deler også hvor redd jeg var første gang jeg skulle bli intervjuet i radio), utallige ukeblader og aviser og utdannet flere titalls coacher, hatt utallig kurs og stått på de store scener og inspirert tusenvis av mennesker Så vet jeg at ALT ER MULIG.

Vi kan være livredde, vi kan ha lyst å trekke oss tilbake til den trygge komfortsonen, men til og med det som kan virke umulig er mulig hvis vi er villige til å ta steg for steg mot det vi ønsker oss.

Jeg har laget en hel karriere ut av det å ikke avskrive drømmer fordi det føles uoppnåelig eller langt borte. Jeg bestemte meg for noen år siden å realisere alle mine drømmer. Og det har jeg gjort, til og med de som var så ville at de gav meg vondt i magen og mega stress i hele mitt system bare å tenke på dem. Det har ikke alltid vært lett, men jeg har vært villig til å gå veien, gå på tryne og lære av mine feil.

Det gjør at de jeg har på kurs og på min Coach Mentor Utdannelsen får snarveiene og min kjærlige hjelp til å unngå alle de omveier. I stedet deler jeg snarveien og er deres støttehjul på veien mot sine drømmer

Jeg er så glad for at jeg ikke har latt meg stoppe av begrensninger og i stedet hatt mot til å gå veien for mine drømmer. Derfor elsker jeg å være reiseleder på Coach Mentor Utdannelsen og hjelpe deltakerne til å realisere sine ønsker og drømmer. Det er alltid skjønne hjertemennesker som virkelig er klar for forandring som deltar på utdannelsen. De sier de har fått et nytt liv etter de 9 månedene utdannelsen varer. Du kan lese mer her www.maybente.no/utdannelse

På onsdag 11. oktober kl 17.00 deler jeg mer av min historie med deg, hvordan jeg har snudd utfordringer begrensninger som virkelig kunne stoppet meg til å hjelpe andre å leve sin drøm og det livet de ønsker seg her: https://maybente.lpages.co/webinar-lr-at-lfte-deg-selv-og-andre-3/

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du vil kanskje også like..