Action Frank eller Aune Sand, hvem liker du best?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Du har kanskje fått med deg dramaet hvor action Frank måtte ut av skal vi danse for «Borat-stuntet» . Aune Sand som akkurat hadde røket ut av skal vi danse fikk så komme inn igjen.  Hvorfor tar jeg dette opp her, lurer du kanskje på. Det er fordi jeg for tiden holde på å snakke med de kommende deltakerne på årets Coach MentorUtdannelsen. Og det som er så slår meg hvert år når jeg skal ta opp deltakere til denne utdannelsen er hvor redde folk er for hva andre mener, hva andre vil si, hva hvis jeg ikke får det til. Så redde at de lar være å lytte til seg selv og sin indre stemme. De er mer opptatt av å passe inn og være som de andre enn å våge å være den de egentlig er.

Både Aune Sand og Action Frank er seg selv. De er veldig ulike. Noen liker Action Frank og andre liker Aune Sand. Det betyr ikke at den ene er bedre enn den andre, eller at de burde vært like, eller at de ikke burde være så mye. De er seg selv, veldig forskjellige, men de våger å stå frem og være den de er. Det syns jeg er fantastisk. Jeg liker mennesker som våger å være seg selv, selv om det jo vil bety at noen mener noe om en. For ikke alle de som liker Aune Snad liker Frank Løke og motsatt. Og det trenger de heller ikke. Det blir så mye mer levende og innholdsrikt når vi kan være slik vi er, uten å være redd for hva andre mener eller syns.

Det er noe av det jeg liker med å være leder av Coach Mentor Utdannelsen. Det er at de som deltar lærer seg selv å kjenne, de oppdager sider av seg selv de ikke var klar over, de begynner å kjenne etter hva det er som er viktig for dem og våger å være den de er. De våger å være seg selv, den de egentlig er og føler seg gode nok som den de er. De lærer coaching som er en måte å kommunisere med seg selv og andre som løfter både en selv og andre til et nytt nivå.

De fleste mennesker går ikke rundt ute i livet og tenker over sine begrensninger. De lever med sine utfordringer og problem og tenker «Jeg vet godt, at jeg veier 10 kilo for mye, og jeg skulle gjerne gjort noe med det» sier de til seg selv mens de setter seg i bilen og kjører på jobb om morgenen og tar et stykke kake i kanitinen til frokost.

Det er ikke fordi menneskene er dumme. Det er fordi vi handler på autopilot og fortsetter å gjøre det vi alltid har gjort.

De tenker at det skal jeg gjøre en gang og så utsetter de å gjøre noe med det. Så blir de så vant til problemet eller utfordringen at de nesten ikke merker det.

Det blir en del av heverdagen å

  • ha noen kilo for mye,
  • krangle med tenåringene
  • være mellomfornøyd eller til og med misfornøyd med jobben
  • krangle med kjæresten
  • klage over at du ikke får støtte og hjelp
  • mangle overskudd og energi
  • føle at en ikke strekker til osv

Det blir normalen.

Det føles normalt fordi det har blitt din VANE. Men det trenge ikke være slik

Når du endrer en hovedvane endres livet. Det er ikke alltid lett å endre vaner. Det er derfor jeg har Coach Mentor Utdannelsen over 9 måneder. For da endrer deltakerne små og større vaner litt etter litt For hver gang vi møtes lærer de om seg selv, de øver coaching og får nye innsikter som gjør at de går hjem og gjør noe annet.

Fra Modul til Modul gjør de små og større endringer i sine liv. Det går så gradvis fordi de bruker det de lærer fra hver modul rett inn i sitt liv og skaper endringer underveis som gir dem et bedre liv med mer overskudd, energi og livsglede. Når vi hever vibrasjonen så handterer vi livet på en annen måte. Vi tenker annerledes og det gir andre følelser som inspirerer til andre handlinger som gir et annet resultat.

Det er derfor deltakerne sier at de har fått et nytt liv og et skikkelig løft i livet ved å delta på Coach Mentor Utdannelsen. Du kan selv høre hva de tidligere deltakerne sier her:  

Inger sier: «Jeg har fått et helt nytt liv» (Se hele videoen her:)

Det er rørende å høre hvordan Inger før hun begynte følte at hun hadde mistet seg selv. Hun kikket på videoer og leste om utdannelsen og tenkte at det kanskje kunne være det som skulle til for at hun kunne få tilbake sitt liv og seg selv. Samtidig hadde hun den stemmen i hodet som sa «det er ikke sikkert at det virker for meg», «kanskje jeg bare kan vente litt, så går det seg nok til» «jeg har ikke råd akkurat nå», «tenk hvis jeg ikke får det til» osv. Du kjenner det sikkert. Den lille stemmen som kommer opp med bekymringene og tvilen. Den lille stemmen som hindrer deg fra å gjøre det du egentlig ønsker og drømmer om.

Vi vet hva vi trenger og ønsker når vi lytter til oss selv. Hvis du leser med til nå, så vet jeg du er interessert i Coach Mentor Utdannelsen og kanskjehar du tenkt på at det kunne være noe for deg. Så dukker tvilen og frykten opp og stopper deg. De menneskene som deltar på utdannelsen har hatt de samme tvilstankene som deg, men de har valgt å ikke høre på det. Istedet har de balgt å lytte til seg selv og melde seg på Coach Mentor Utdannelsen og fått et nytt liv.

For meg som utdanningsleder er det fantastisk å være vitne til den fantastiske forandringen som skjer i deltakerne, i deres relasjoner, i deres arbeidsliv, privatliv, hvordan de realiserer det ene ønsket etter det andre. Når de står der med sertifiseringsbeviset i handen i juni er de på et helt annet sted. De sier det har fått et nytt liv og en ny start.

Inger deler raust med oss i videoen om hvordan hun begynte å lytte til seg selv, hva hun ville og hva som var rett for henne. Jeg har fulgt henne i prosessen og sett hvilken indre transformasjon som har skjedd med henne. Det å høre henne fortelle at hun nå føler at hun virkelig LEVER er stort.

Hun forteller at hun tidligere var stresset, lei, utslitt, utmattet og hadde ingen energi. Mens hun nå er full av energi fordi hun har begynt å lytte til seg selv. I den prosessen har hun hatt god nytte av coaching som metode. Hun sier selv at coaching er en metode som gjør at du får en annen måte å tenke på. At hun nå tenker på en helt annen måte enn før hun begynte på utdannelsen

Hun bruker coaching både på jobben og privat og opplever å komme myemer innpå folk. Hun er ikke alene om å fortelle at hun har fått et helt nytt liv etter de 9 månedene som Coach Mentor Utdannelsen varer. Det er en transformerende utdannelse som løfter deltakerne til et helt nytt nivå.

Inger forteller at hun har fått et helt nytt liv slik hun håpte da hun begynte på utdannelsen. Hun sier at hun tenkte før hun begynte på utdannelsen (i oktober) at i juni så skulle livet være helt annerledes. Og etter de 9 månedene og når hun stod med sertifiseringsbeviset i handen i juni så sier hun «at livet er helt annerledes og det føles HELT FANTASTISK» 

Det er noen virkelig skjønne mennesker som har sikret seg plass på årets Coach Mentor Utdannelse både i Oslo (oppstart 31 oktober) og på Bryne (oppstart 29 oktober) Jeg gleder meg til å være deres Coach og Undervisingsleder de neste 9 månedene og lære dem alt det jeg selv kan.

Har du også lyst å sikre deg en plass på årets utdannelse? Ønsker du også at du og din familie skal være et helt annet sted om 9 måneder {{firstname}}?

Da kan du leser mer om utdannelsen her:

Ønsker deg en skjønn dag videre 

Varm klem May Bente

PS! Hvis du ønsker å vite mer om utdannelsen kan du lese det her eller booke en gratis samtale med meg her: 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..