Blir du tappet og sliten av andre mennesker?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Hender det at du blir sliten av å være i sammen med andre? At du føler at de tapper deg for krefter og energi?

Mitt navn er May-Bente Høiland Lode. Og jeg er forfatter av den populære boken «Lykkekoden». Og ungdomsboken: «SMART for livet». Som begge er utgitt på Cappelen Damm. Jeg er også lektor i pedagogikk, har skrevet hovedfagsoppgave om: Motivasjon. Og har 8 år universitetsutdannelse.

De siste 10 år-ene har jeg drevet egen bedrift, hvor jeg utdanner Coacher. Jeg har hatt 7 kull. Med fantastisk dyktige Coacher – som du finner rundt om i hele Norge.

Og jeg har også utviklet «SMART Akademiet» som leverer kurs til skoler, ungdomsskoler og videregående skoler. Og utdanner kursledere til å holde «SMART kurs «til ungdommer. Som hjelper ungdommene til å skape mer tro på seg selv. Få mental styrke og aktiv livs- og stressmestring.

Så: Blir du sliten av å være i sammen med andre mennesker? Hender det at du kjenner at du blir litt tappet for krefter og energi – med å være i sammen med andre mennesker?

Det er i hvert fall det jeg hører av og til deltakere ved Coach Mentor Utdannelsen min si. Og det er ikke fordi de ikke liker andre mennesker. Fordi de liker veldig ofte mennesker. Ofte er det hjertemennesker som har lyst å hjelpe andre. Det er bare at de blir tappet i den prosessen – og skjønner ikke helt hvorfor?

Så i stedet for å hjelpe andre og løfte andre så trekker de seg kanskje litt tilbake. Og slik trenger det ikke å være. I løpet av 9 måneder så trener jeg folk i coaching. Og det er et fantastisk redskap til å løfte både seg selv og andre – til et helt nytt nivå.

Deltakerne mine sier de får et annet liv etter 9 måneder. Og det er fordi de lærer kunsten å coache. Og de får en coachende væremåte. Det vil si at de coache seg selv – og andre. Du kan lese mer om Coach Mentor Utdannelsen her

Så det en ofte gjør når noen kommer inn og begynner og snakker til deg: «Å jeg har de problemene og slik og slik og slik». Så i stedet for å, altså når du ikke kan coaching så kan du kanskje være med på dette.

Når jeg har bedriftsutvikling og lederutvikling så har de av og noe i bedriften som de kaller: «Kos med misnøye». Og det vil si at de koser seg litt med misnøye. Det vil si: De snakker om ting de ikke er fornøyd med. Det kan være sjefen, andre kollegaer som de baksnakker og slike ting. Og det blir vi slitne av.

Så hva er alternativet? Jo! Det er det coaching kan. Coaching kan hjelpe deg å stille noen spørsmål, som får den andre til å tenke. Som gjør at kommunikasjonen blir løftet. Og deltakerne forteller om fantastiske forandringer – når de lærer denne kunsten å coache:

«Før jeg begynte på Coaching så var jeg egentlig veldig lei, jeg var så: Å møte mennesker var blitt så slitsomt. Og jeg liker jo, jeg elsker å være sosial – jeg elsker å være i settinger der jeg kan prate. Men jeg merket at jeg gikk i «lup» – i samme duren – og jeg tenkte: Dette vil jeg ut av.» Og jeg så Coaching som en mulighet til å skape meg nye måter å kommunisere med folk på.

Og: Jeg ser nå i forhold til før at jeg kunne ikke skjønne helt når jeg var i sammen med folk, hvorfor jeg ble så innmari sliten? Fordi det var jo ofte en hyggelig setting. Men likevel ble jeg sliten. Og det å komme på det stedet jeg er i dag – gjennom utdannelsen med coaching – og skjønne at dette var jo fordi at jeg ikke styrte kommunikasjonen. Det gikk litt automatikk i den.

Men nå kan jeg lene meg tilbake, og jeg trenger ikke bekreftelse. Fordi det gjorde jeg tidligere. Jeg var sånn at jeg kanskje søkte bekreftelse i kommunikasjonen. Jeg skulle fortelle min del av historien. Min versjon av det. Men det er godt å bare rygge tilbake, og ikke ha det behovet for å ha den.

May-Bente har jo Coachet oss underveis. Og ofte har jeg ikke skjønt at hun drev og coachet. Men det er det som har vært så fasinerende. Men underveis så har hver og en av oss fått coaching når hun har oppdaget at her er et behov.

Og det har vært lærerikt etter hvert som jeg har skjønt min egen læring. Og alles læring i det. Og vi er jo så like vi mennesker. Vi går jo mye med det samme. Men hun har drevet og coachet. Det har vært det mest lærerike i hele utdannelsen. Å høre henne stille spørsmål: Se henne når hun er tilstede – og høre når hun får de andre til å komme med svarene sine.

Og også det med at hun har sittet og latt folk være i ubehageligheten. Hun har ikke gitt seg. Det har vært innmari lærerikt for meg. For jeg kunne fort ha rygget unna. Men å se henne ­– ikke pushe – men la folk få være der, og sitte i ubehageligheten, og så «Tjj» kommet til løsning. Det er det jeg tar med meg – som en fantastisk læring.»

Du kan få den samme læringen i løpet av Coach Mentor Utdannelsen som starter opp på Bryne 29 oktober og i Oslo 31 oktober. Du kan lese mer om Coach Mentor Utdannelsen her 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..