Noen tanker om hvor «farlig» det er å reise til Russland

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Kanskje du har fått med deg på instagram eller facebook at jeg har vært i Russland. Jeg hadde aldri vært i Russland før, og hadde hørt mye om landet og at det var strengt, mye korrupsjon, du kunne bli stoppet på gata og spurt etter visum og at de ikke var til å stole på. Vi hadde også hørt at vi kunne få bot for å gå med for stor koffert.

Så mange rykter som florerer. Vi såg noen som ble stoppet på gaten og spurt etter identifikasjonspapir, men for oss gikk  det veldig fint. Vi hadde brukt god tid på forhånd og satt oss inn i hva som var lurt å gjøre og ikke. Blant annet hvilke taxier vi kunne ta osv. Jeg gikk med to kofferter, og fikk ingen bot. Vi opplevde ingenting ubehagelig og hadde en helt utrolig opplevelse i Russland.

Det var flere som sa til meg på forhånd, at dere våger å reise til Russland på egenhand, det hadde jeg aldri våget og så kom de med alle grunnene til at de ikke våget. Jeg er ikke naiv, jeg har reist så pass mye rundt om i verden at jeg vet at det ikke alltid er trygt, men jeg har også opplevd at hvis jeg tar forhåndsregler, lytter til magefølelsen og setter meg godt inn i tingene på forhånd, så går det som regel veldig fint. Det var også erfaringen med Russland.

Jeg tenkte litt på dette når jeg var på tur, fordi jeg ble faktisk litt overrakset over hvor fint det var i Russland, hvor hyggelige russerene var og hvor trygg jeg følte meg. Jeg tenker det er litt som i livet generelt. Jeg ser det veldig godt når jeg snakker med de som vurderer å bli med på min Coach Mentor Utdannelse. Det er litt det samme som å reise til Russland. Vi vet ikke hvordan det blir og hva som venter, og da kan det komme opp en rekke bekymringen, hva hvis det ikke virker for meg, jeg har prøvd  så mye, det virker sikkert ikke dette heller, jeg har ikke tid nå, jeg må utsette det, jeg har ikke råd, jeg må vente til…. osv. Istedet for å tenke på og fokusere på mulighetene det gir, opplevelsene en får så er det mange som fokuserer mer på begrensninger og tenker på hva som kan gå galt. (Her er et bild fra hjertet av Kreml i Moskva)

I forhold til denne turen til Russland, er det så mange begrensninger vi kunne lyttet til, som ville stoppet oss fra å reise dit. Jeg tenkte litt på det jeg har snakket mye om for skoler i det siste og det er noe som kalles GROWT mindsett og FIXED mindsett. Forskjellen er at Fixed mindsett så tror man at verden er slik man opplever den, man begrenser seg, klager over seg selv eller andre hvis man ikke får det til, kritiserer systemet eller egne evner hvis man gjør det dårlig, eller kommer med unnskyldninger. Personer med Growt mindsett er mer opptatt av hvordan de kan løse det, hvilke muligheter som finnes, at de må finne ut av hvordan de kan gjøre det og jobbe for å få de resultatene de ønsker. Gjøre en innsats.

Hadde vi vært noen jenter med fixed mindsett kunne vi aldri lagt ut på denne turen. Vi hadde stoppet allerede da vi skulle søke visum. Det var i seg selv en lang og omstendelig prosess. Jeg har vært i USA og flere andre land, men aldri vært bort i en så omfattende prosess for å få visum. Jeg snakket med en del guider, som fortalte at det var mange som lot være å besøke russland på grunn av den strenge visumpolitikken.

Når vi lytter til begrensningene, begrenser vi oss selv, Tanker blir til ting og opplevelser. Jeg har alltid syns det har vært mer spennende å spør meg selv «hvordan kan dette la seg gjøre», «hva skal til for å få det til» enn å si «det går ikke», «det kan jeg ikke» «det var synd det ikke gikk» osv. Det var slik jeg havnet bak i respsjonen på hotellet i St. Petersburg i Russland. I full gang med å hjelpe respsjonisten, som ikke klarte booke oss inn på neste fly til Moskva. Vi fikk oss en god latter når de andre tok bilde av det hele. For meg er det så naturlig å løse utfordringer, at jeg ikke tenkte på det en gang. Han forstod ikke alle våre spesielle navn, han trengte hjelp og da måtte vi hjelpe. Som de andre sa «plutselig var du på jobb»i Russland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vet ikke hvordan det er med deg. Kjenner du deg igjen i et growt mindsett eller fixed mindsett eller kanskje litt begge deler? Vi vokser og utvikler oss som mennesker hele tiden. Vi får utfordringer, vi møter livet alle. Det kommer vi ikke utenom. Forskjellen på livskvalitet ligger i hvordan vi løse disse utfordringene. Noen blir stående fast i utfordringer, mens andre er raskt ute for å finne løsninger. Det handler om å gjøre noen endringer, vokse og utvikle oss som mennesker.

For deg som har lyst å ha mine siste erkjennelser og oppdagelse på dette har jeg laget et helt nytt 7 dagers gratis kurs til deg som starter opp nå på lørdag 7 september.

Jeg gleder meg veldig til å dele dette med deg 😉

Du sikrer din plass her 

Håper veldig du liker videoene. Du får velkommen videoen + en video om bevissthetsøkning med en gang du registrerer deg 😉

PS! Det er helt GRATIS! Sees på innsiden her;) 


Stor klem May Bente

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..