Coach Mentor Utdannelsen har gitt meg et nytt liv

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

synnøve Hofseth Ulstein har sammen med søsteren har drevet Match på Amfi i Ulsteinvik i ti år. Synnøve deltok på Coach Mentor Utdannelsen og forteller at hun med det samme ble litt irritert og frustrert over å finne ut av at det var hun som hadde en jobb å gjøre. Men samtidig var det veldig selvoppklarende. Det var egentlig greit for slik må det faktisk kanskje være for å forandre livet. Jeg kan forandre meg, men jeg kan ikke forandre andre forstod jeg. Hun forteller at hun «før hun begynte på utdannelsen så syns hun det var masse gale med alle andre og mye tullete folk. Hun kritiserte, klage og meinte at andre var heilt håplause. Det største sjokket var å oppdage at det ikke var de ande som var problemet, men mine egne briller som måtte endres.

Jeg har prøvd å få kontroll på andre og kontrollere situasjoner og alt, men det har ikke gått så bra. Så det ligger i meg å forandre meg selv. Jeg har kraft til det hvis jeg vil, men jeg må velge det da. Dette med å være i stand til å påvirke livet sitt selv, jeg trodde ikke det var mulig før faktisk. Men det jeg har erfart er at vi faktisk har kraft til ganske mye selv om omgivelsene kan være tøffe i blant.

Det å forstå at vi livet skjer, men at vi selv velger hvordan vi vil handtere det som skjer, har gitt meg en ny mening, gitt meg håp og det har gitt meg et nytt liv.

Å ha May Bente som coach og mentor i disse 9 månedene har vært veldig inspirerende, utfordrende, direkte og lærerikt. Hun har fulgt meg på veien slik at jeg kunne stå stødig når jeg følte meg ustødig. Jeg slapp å stå alene og det har vært utrolig løftende

Det jeg har lagt merke til med meg selv og de andre deltakerne i denne prosessen og reisen fra vi begynte til i dag er veldig store forandringer. Folk har blitt mer trygge på seg selv, funnet seg selv. Funnet mer indre glede, funnet håp, trygghet og kjærlighet og kjærlighet til seg selv. Det er det aller viktigste. Når vi har det, så får vi også mer kjærlighet til omgivelsene

Det har vært veldig mye sykdom i omgivelsene mine de siste årene. Denne skolen og utdanningen har hjulpet meg til å takle det på en annen måte enn jeg ville gjort hvis jeg ikke hadde hatt denne kunnskapen.

Jeg tror det er mulig å se det positive i det negative. Så det å bare sitte å syte og klage og snakke om sykdom og nød og elendighet da får jeg enda mer av det. Hele dagen. Det er noe lite å være takknemlig for å fokusere på og da har jeg erfart at jeg har fått mer glede i livet og hverdagen, i det jeg holder på med og mer kraft og makt til å holde ut vanskelige situasjoner. Og det tror jeg møter oss alle i livet før eller senere. Så det å velge å se det positive i det negative og være takknemlig for det jeg kanskje har tatt som en selvfølge, har vært veldig nyttig for meg.

Relasjonen til meg selv er viktig og det har påvirket relasjonen min til andre. Før var jeg mye irritert på folk. Jeg lette etter feil både hos meg selv og andre. Jeg sa det ikke nødvendigvis ut verbalt, men det svevde i luften på en måte. Nå har jeg fått mye bedre relasjoner til de som har irritert meg mest. Og det har vært foreldrene mine og andre. Det er lett å skylde på barndommen for eksempel for at en ikke har det bra i dag, men vi er ikke perfekte, ikke jeg heller. Og det har jeg sett, det er ikke foreldrene mine eller andre. Og dette med å være perfekt det er ingen, men å lete etter de positive tingene med folk det hjelper jo på å skape gode relasjoner til andre.

Så jeg henger ikke med på denne sladregreiene med sladring på andre. Så når jeg ikke lenger har det fokuset så tiltrekker ikke dette oppmerksomhet og på den måten har jeg fått et mer positivt liv.

Hvis du ønsker og vurdere å ta en utdannelse, så vil jeg absolutt anbefale denne måten å utdanne seg på. Fordi her lærer du da foran kanskje andre utdannelser, i forhold til det jeg har hørt andre forteller, å gå veien selv. For å kunne lære bort til andre trenger vi å gå veien selv. Hvis alt bare blir teori og du skal komme med masse flott kunnskap uten å ha levd det inn i deg selv og forstått det selv med ditt liv og gå frem som et godt eksempel så har det ikke så sterk effekt på folk. Jeg opplever at vi får bedre resultat når vi går veien selv. Forandrigen føles helt fantastisk!

Du kan lese mer om Coach Mentor Utdannelsen her

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..