«Jeg kan klare det jeg vil»

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

 

Jeg synes jeg er så heldig som får være med å hjelpe mennesker til å skape forandringer i sine liv.  Å få være med kursdeltakere på reisen til en gladere, mer harmonisk hverdag med overskudd, større styrke, bedre selvfølelse og realisering av stadig nye ønsker er for meg en drøm som går i oppfyllelse. Jeg føler meg heldig som får lov å være reiseleder i slike utviklingsprosesser.

Vi avsluttet noen fantastiske måneder sammen i begynnelsen av denne uken. Det har vært en reise for både meg og deltakerne som har gitt stor utvikling og vekst på mange måter. Det gir så stor mening å kunne dele egne erfaringer og se at det gir vekst for andre.

Jeg har de siste årene vært ustoppelig med å finne løsninger og muligheter for å skape meg det livet jeg ønsker. Jeg har selv gått alle omveiene og derfor gleder det meg å kunne gi mine kursdeltakere snarveien. De kan galant hoppe over flere år med prøving og feiling, metoder som ikke virker og få de beste redskapene til å gjøre forandringer på kort tid.

Og det har de virkelig gjort. De forteller om mer tilstedeværelse, ønsker som har blitt realisert, større tålmodighet, bedre selvfølelse, mer indre styrke, større frihet og ikke minst en lykkeligere og gladere hverdag.

Det har vært en reise som kommer til å fortsette. Forskjellen før og nå er at de før opplevde at livet skjedde og at de selv hadde liten innflytelse. I løpet av kurset har de erfart at de selv er ansvarlige for kvaliteten på sitt eget liv.

De har fått effektive formler for forandring og opplever at når de gjør indre forandringer så endres omgivelsene. De er begeistret over at relasjonen til barn, kjærester, foreldre og jobbkolleger har blitt mye bedre. Ikke ved at de har forsøkt å forandre dem, men ved at de selv har forandret det i dem selv som gjorde at de stod fast i det de ikke ønsket.

Her er noen av de tilbakemeldingen de gav «Før var mye “mørkt og trist”. Jeg gledet meg ikke til så mye og jeg var sjelden fornøyd. Det var alltid noe jeg kunne skylde på noen andre. Jeg hadde mye dårlig samvittighet, jeg var sint og lei “alt og alle”. Jeg hadde lett for å “baksnakke” andre.

Nå er jeg mye mer positiv til det meste og er fornøyd. Jeg har et mye bedre forhold til barna mine. Før var det mye krangling og jeg var ofte bekymret for dem. Nå koser vi oss mer sammen og jeg føler en større ro og tilstedeværelse sammen med dem. Jeg har erfart at jeg kan klare det jeg vil.

Jeg har tatt kontroll over livet mitt og det kjennes rett og slett herlig ut!  Jeg har mye mer energi. Jeg roser lettere meg selv og verdsetter de gode øyeblikkene.

Det viktigste vårkurset har gitt meg er tro på at jeg kan klare det jeg vil. Jeg har ved å gjøre de enkle øvelsene og oppgavene jeg har fått av May Bente fått mye mer energi, større optimisme, mer livsglede, sterkere og bedre relasjoner. Jeg ser gleden i små øyeblikk og nyter livet mer.
Jeg har blitt mye flinkere til å rose meg selv. Jeg merker stor forskjell på menneskene rundt meg Når jeg er glad og positiv så er det som det smitter over på dem. Det er en mye lettere stemning i familien og vi koser oss mer sammen. Nå klarer jeg å le av små ting rundt meg. Bekymringene mine er mindre og jeg klarer og glede meg over de «små» tingene i livet mitt.
Jeg er evig takknemlig for at jeg har gått på dette kurset. Tusen takk for at du har klart å lære meg små ting som gjør store forandringer! Den største av de alle er å ha lært å like meg selv og har mer tro på meg selv. Jeg har virkelig styrket min selvfølelse og vet nå at jeg er verdt mer enn det livet jeg før har lagt for meg selv. Det er så herlig å være i førersetet av mitt eget liv.»

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....