Lykkes du med å forandre andre?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.
Vårkurs for kvinner 1
 Veldig ofte mønter jeg mennesker som ønsker hjelp til å forandre andre personer eller situasjoner. Hvis bare den eller det hadde endret seg så ville deres liv vært fantastisk. Det kan jeg kjenne meg igjen i. For slik var det for meg og for noen år siden. Jeg forsøkte å forandre andre, kontrollere og manipulere andre for å få det som jeg ønsket å ha det. Noen ganger kunne det hjelpe en liten stund, men på lang sikt var det ikke et særlig vellykket prosjekt. Andre kan forandre seg midlertidig fordi jeg ønsker, men min erfaring var at det sjelden varte noe særlig lenge.
 
Derfor var jeg så glad da jeg fant en annen måte å få det som jeg ønsket å ha det. En måte som ikke handlet om å forandre på andre, men å gjøre indre justeringer i meg selv i mine tanker, følelser og handlinger. Jeg har laget en video som du finner her, hvis du vil høre mer om det 🙂
 
Jeg er veldig begeistret for at jeg ikke lenger trenger å bruke tid og krefter på å prøve å forandre andre. Nå er det slik at jeg bruker andre og den ytre verden som et speil på mine egne overbevisninger og mønster. I stedet for å forsøke å forandre i det ytre gjør jeg indre justeringer i mine overbevisninger, tanker og følelser. Det som skjer da er magisk. Når jeg endrer i meg selv så opplever jeg en annen respons fra andre. Resultatet er at personer og situasjoner endres i takt med at jeg justerer i det indre. Ikke fordi jeg vil det eller prøver å forandre dem, men som et resultat av mine indre forandringer.
 
Ganske enkelt handler det om å ta ansvar for egen livskvalitet og skape de forandringene en ønsker uten å rette blikket utenfor og prøve å endre det som er. I forbindelse med skrivingen av min bok Lykkekoden oppdaget jeg at forskning har funnet ut at de ytre omstendighetene bare betyr 10% for vår lykke. Det er utrolig lite. Det indre, våre tanker, følelser, vaner og handlingsmønster har en mye større innvirkning på vårt lykkenivå.
Så det å kunne endre fokuset fra det ytre til det indre gjør at vi virkelig kan skape magiske forandringer i livet. Det betyr at hvis det er noen ytre omstendigheter eller personer i ditt liv du ikke er fornøyd med så nytter det lite å klage og kritisere eller prøve å forandre dem eller omstendighetene. Forandringen skjer først når vi endrer måten vi tenker og føler om den ytre verden. Hvis du har lyst kan du lære mer om dette i de GRATIS treningsvideoene jeg har laget. Du finner dem her:
 
 
 
 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....