Du har det i deg

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vårkurs for kvinner 1

Livet er livet. Vi møter alle utfordringer og problem. Det som gjør den store forskjellen er hvordan vi handterer det som skjer. For noen er det slik at når de opplever utfordringer eller problem så havner de i klage kritikkfella og bruker tiden på å kritisere seg selv eller andre, klage på seg selv eller andre eller være frustrert eller overveldet. Jeg kjenner meg igjen. Jeg var der selv for noen år siden. Og det føltes ikke godt. Jeg visste at noe ikke var som det skulle være, men jeg skyldte det på alle utfordringene og problemene. Da jeg begynte å reise rundt og lære av de beste coacher og mentorer i verden sa alle «du har 100% ansvar for ditt eget liv» I begynnelsen syns jeg det var noe tull, men etterhvert såg jeg virkelig verdien i det. Nå er det slik jeg lever mitt liv og det er også det jeg lærer andre.

Livet skjer, vi møter utfordringer og problem, men det er opp til oss selv hvordan vi vil handtere det. Vi kan handtere det på en måte som styrker oss eller på en måte som svekker oss. Den måten vi velger å respondere på det som skjer på, hva vi forteller oss selv i våre tanker, hvordan vi tolker det som skjer gir oss noen følelser som inspirerer til handling. Ut fra de handlingene vi foretar skapes det resultatet vi har i livet.

Så er du fornøyd med det resultatet du har i ditt liv? Jeg oppdaget på et punkt at jeg ikke var det, jeg forstod også at å fortsette å klage på andre, eller fortsette å klandre ytre omstendigheter ikke gav meg de endringene og det livet jeg ønsket. Det var da jeg satte meg selv i førersetet og begynte å skape det livet jeg ønsket meg.

Det har vært en lang prosess som jeg har brukt mange år på. Jeg har reist verden rundt, jeg har deltatt på utallige kurs og utdanninger, jeg har intervjuet og vært sammen med internasjonale toppcoacher og luket bort mye og til slutt satt jeg igjen med en noen enkle redskaper og verktøy som virker om og om igjen. Jeg er så glad for å kunne dele alt dette videre til de som deltar på Coach Mentor Utdannelsen og se at de på 9 måneder skaper den samme forandringen som jeg selv har brukt mange år på. Jeg er så glad for å kunne gi dem snarveien som jeg selv har brukt mange år på.

For det er slik at hvis vi fortsetter å gjøre det samme i dag som vi gjorde i går vil livet være uten framgang. Hvis vi bare endrer på en liten ting hver dag, vil kursen begynne å endre seg.

Mange ganger så er det slik at vi vet hva vi burde gjøre, men i prosessen med å gjøre forandringen møter vi motstand i oss selv. Vi forteller oss selv hvorfor vi ikke kan, hvorfor vi ikke burde, tenk hvis det eller vi nummer oss selv og sier det er sikkert ikke nå. Hva skjer hvis du virkelig lytter til den indre stemmen, din indre guide? Hva forteller den deg? Hvem er det du lytter til? Den indre kritikeren som gjerne vil at du skal være der du er trygt inne i komfortsonen. Den indre kritikeren er uttrykk for dine tillærte mønster og overbevisninger. Dens hensikt er å hjelpe deg å bli værende der du er nå. Hvis du ønsker forandring, vil den fortelle deg hvorfor det ikke er mulig hvorfor det ikke passer nå, tenk hvis osv. Den indre guiden, den indre stemmen som er et uttrykk for den du egentlig er, kan for noen merkes som en følelse av at jo dette skal jeg, dette vil jeg. Hvordan er det med deg? Merker du motstanden inni deg selv? Er du din største bremse eller din beste støtte.

Kjenn etter hva den indre stemmen forteller deg. Hva kan du gjøre i dag som vil gjøre livet ditt litt bedre?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....