Utenfor komfortsonen og lappen på tung MC

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Som 40 åring bestemte jeg meg for å ta lappen på tung MC. Så en vårdag tok jeg forkurs og møtte opp til min første kjøretime etter det.Jeg grugleddet meg litt, for det var en stund siden jeg hadde sittet på en motorsykkel. Jeg merket at jeg var veldig nervøs og kjørelæren sa «det er typisk dere gamle (!?) dere blir så stive når dere kjører, jeg ser det om og om igjen». Jeg føler meg på ingen måte gammel og ble litt paff av det, men så forstod jeg hva han mente. Jeg hadde vært mye mer uredd som 20 åring enn jeg var nå. Jeg hadde nok vært mer avslappet i kroppen også og ikke så bekymret for alt som kunne gå galt.

 

Det var en kjempefin erfaring og læring. Hver gang jeg var ute på øvelseskjøring med motorsykkelen var jeg utenfor min komfortsone. Det føltes ubehagelig, jeg var redd, jeg gjorde feil, jeg lærte, justerte og opplevde mestring og det føltes deilig. Jeg husker jeg var på en stor bane og skulle øve på svingteknikk en hel dag sammen med 5 andre unge gutter! Jeg følte meg som en gammel på 90 i begynnelsen. Jeg var redd, stiv og kjørte kjempeseint. Guttene måtte vente på meg. Men etter at jeg forstod kjøreteknikken, og jeg kan si det tok litt tid, men da jeg endelig knekket koden, så begynte det å bli gøy og plutselig på slutten var det jeg som kjørte først.

Jeg er veldig glad for erfaringen med å ta motorsykkellappen og tenker på læringen, veksten og mitt digre skritt utenfor komfortsonen. At du tørr, du er tøff var det noen som sa etterpå. Jeg syns faktisk selv at jeg var ganske tøff, for det var skummelt, utfordrende og jeg måtte jobbe mye med meg selv underveis. Men som jeg sa, jeg kan ikke utfordre andre, hjelpe andre å realisere sine ønsker og drømmer hvis jeg ikke gjør det selv. Jeg må kjenne det på kroppen, fortsette å utvikle meg, følge mitt hjerte og gjøre det som er viktig for meg for å kunne inspirere, hjelpe og løfte andre

Det er ikke alltid det er like lett, livet er ikke alltid like lett. Derfor er slike selvvalgte utfordringer en god trening, hvor vi trener mestringsmuskelen. Det gir styrke, frihet og en stor porsjon energi og glede at vi virkelig lytter til oss selv og går for det vi ønsker og drømmer om, selv om det virker skummelt og utrygt innimellom. Det handler som for meg om å finne en god lærer, en som utfordrer men samtidig støtter og motiverer en til å stå løpet ut. Min kjørelærer var akkurat passe streng, gav klar beskjed om hva jeg skulle gjøre og ikke og så fikk jeg god tilbakemelding når jeg gjorde det bra! Vi trenger noen som har tro på oss, som kan gi beskjed hvis vi stopper oss selv, viser oss den lille justeringer som skal til for å rette opp kursen og vite hvor vi skal og holde fokus på det.

Slik er det i livet også. Vi kan stoppe opp i utfordringer og problem, ikke helt vite hvordan løser jeg dette eller som noen som blir stående i utfordringer over lengre tid fordi de ikke vet hvordan de skal løse det. Det at du ikke vet hvordan du kan løse dine utfordringer, eller hvordan du kan realisere dine drømmer betyr ikke at det ikke finnes løsninger eller at det er mulig. Det betyr at du ikke vet hvordan enda. du har ikke funnet deg en god «kjørelærer» som kan hjelpe deg å forstå hvor du vil, og så holde fast i det du ønsker deg.

Jeg ser det gang på gang når jeg har min Coachingskole. Når vi starter opp har alle enten en utfordring de gjerne vil løse eller en drøm et ønske de lengter etter å realisere. Felles er at de ikke vet hvordan de kan gjøre det. Albert Einstein sier vi kan ikke løse problem med samme mindsett som skapte det. Det, for å lære andre alt det jeg selv kan, slik at de kan gå ut og skape det livet de vil for seg selv og de rundt seg, enten de ønsker å jobbe som coach eller vil ha et løft i sitt liv generelt.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....