Uten handling ingen endring

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Hvorfor er det så mange ting vi tenker og sier at vi burde gjøre, men som vi ikke gjør likevel? Jeg husker jeg traff en dame tidlig en lørdagsmorgen i en hotellheis i Aberdeen en gang. Hun var tidlig trett. Hun var ansatt på hotellet, så hun hilste høflig og spurte om jeg hadde det bra.  Jeg har det strålende sa jeg. Jeg har akkurat vært å trent sa jeg energisk. Hun smilte et trett smil, jeg burde også ha begynt å trene, sa hun litt oppgitt. Kanskje en annen dag.

Har du tenkt over hva som skjer når vi sier at jeg burde? Det er liksom litt mindre forpliktende. Samtidig er det slik at vi sier til oss selv at det er ikke så farlig. Det er ikke viktig nok for meg til at jeg vil prioritere det. Hva skjer da med våre burde? Veldig ofte blir det noe vi bare snakker om og tenker på som vi ikke får gjort. Hva er det du tenker du burde ha gjort?

Hva er det som gjør at du ikke gjør det? Har du tenkt over det? Kanskje noen av dine «burder» er noe du ikke har lyst til, men som andre kanskje mener er fornuftig. Kanskje noen av dine «burder» er noe du har lyst til, men som  innebærer at du trenger å gå ut av komfortsonen og at det stopper deg?

Jeg husker en sang fra jeg var liten som gikk slik: «I morgen, i morgen, men ikke i dag, imorgen i morgen, men ikke i dag» Det er slik mange mennesker lever livene sine. Har du tenkt over hva det er som gjør at vi utsetter ting vi egentlig ønsker?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....