«Nå tør jeg være den jeg er»

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Denne uken var siste gang på jentekurset. Det har virkelig vært en spennende reise å få følge disse tenåringsjentene disse ukene. Jeg føler meg så heldig og veldig glad for å ha fått være med jentene på denne reisen. Den siste dagen hadde vi en oppsummering over det de hadde lært, hva de tok med seg fra denne worksoppen og det smeltet virkelig mitt hjerte.

Her er noen av tilbakemeldingene «Før var jeg usikker og våget ikke å snakke så mye med folk jeg ikke kjente. Nå har jeg snakket veldig mye med folk på skolen som jeg ikke kjente noe særlig. Jeg har også snakket med folk jeg ikke har møtt før og det har virkelig gjort en stor forskjell.»

«Før hadde jeg vanskelig for å vite hva jeg ville, hva jeg ønsket og hadde ingen mål for meg selv. Jeg har nå lært meg å sette mål. Jeg våger å ha drømmer og jeg vet hvordan jeg kan nå dem. Jeg har allerede begynt å realisere ønsker.

«Jeg har lært hvordan jeg kan få til det jeg vil. Og jeg har testet det ut og det virker.»

«Før forstod jeg ikke helt hvordan jeg kunne leve et lykkelig liv. Jeg hadde ikke en mening med livet. Nå har jeg fått redskaper og verktøy som jeg bruker og det fungerer virkelig. Jeg har kommet i kontakt med mitt sprudlende humør og er mye gladere og lykkeligere.»

«Jeg har fått styrket min selvfølelse og våger nå å være den jeg er. Før trodde jeg ikke at jeg kunne nå mine mål og drømmer. Nå har jeg tro på at jeg kan realisere mine drømmer.»

«Før var jeg ufattelig negativ. Nå er jeg mye mer positiv. Jeg har lært meg at beslutninger og det å bestemme seg for ting er viktig. Så jeg har endret min holdning fra å tro at noe går dårlig til å bestemme meg på forhånd at det kommer til å gå bra. Det har virkelig gjort en stor forskjell i min hverdag»

«Før gadd jeg lite. Nå tar jeg ting på strak arm og møter utfordringene som jeg møter på en helt annen og mye mer positiv måte»

«Før tenkte jeg bare på meg selv. Nå spør jeg andre hvordan de har det. Jeg forventer ikke bare at de skal bry seg om meg. Jeg har lært at det er jeg selv som styrer hvordan jeg har det.»

«Før var jeg usikker, ikke så trygg på meg selv. Jeg likte ikke fremføringer og rakk nesten ikke opp handen. Nå er jeg mye tryggere på meg selv, jeg har større tro på meg selv og er mer trygg når jeg har fremføringer. Min indre trygghet gjør at jeg nå rekker mer opp handen og svarer på spørsmål i timene.»

«Tusen hjertelig takk til deg. Du er en veldig inspirerende, livlig og kjempe motiverende kvinne. Din positive energi smitter.»

«Jeg har lært kjempemasse nyttig som jeg skal ta med meg videre i livet. Du er flink til å formidle ting på en enkel måte. Du er god til å lytte og jeg liker at du utfordrer meg på en hjelpsom måte.»

«Du har motivert meg til å ta ansvar for meg selv og mitt liv og det gjør virkelig en stor forskjell. Jeg er så takknemlig for alt jeg har lært»

Å sende disse jentene ut i verden med deres nyvunne oppdagelse og erkjennelser om seg selv og livet er både skjørt og fint på samme tid. Jeg skulle så gjerne vært sammen med dem og hjulpet dem til å stå stødig i livets utfordringer. Samtidig er det bra å gi slipp, fordi jeg vet at de har styrken i seg selv, jeg vet at de har fått redskaper som kan ta dem dit de vil.

Jeg vet at de har et stort fortrinn i forhold til de mange ungdommer som står fast i utfordringer de ikke kommer seg ut fra. Ungdommer som ikke finner meningen med livet, som føler seg som et offer for omstendighetene.

Disse jentene har funnet frem til sin indre styrke, til den de egentlig er. De har oppdaget at når de våger å være den de er har de alt i seg til å få til det de vil. Jeg gleder meg til å følge dem videre, nå på sidelinjen.

For jeg vet at den innsatsen de har gjort for seg selv disse ukene vil gjøre en forandring. Jeg vet at de har redskaper til å realisere drømmer, nå mål og skape den fremtiden de ønsker seg. Det er noe som gjøre meg utrolig takknemlig glad og rørt

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Å nyte livet

Mitt liv har vært preget av mye vekst det siste året. Det har buldret og braket noe skikkelig...

Spiller du offerrollen?

I går var siste dag på lederutviklingsprogram for en kjekk gjeng ledere. Vi har hatt 4...