Ønsker du virkelig forandringen?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Mange mennesker ønsker forandringer, at visse områder av livet skal bli bedre. Det kan hende det er slik for deg at det er mønster og vaner du har ønsket å forandre lenge, men som du likevel fortsetter å gjenta. Det kan være at du fortsetter å spise usunt selv om du ønsker å slanke deg, det kan være du blir værende i dårlige relasjoner selv om du ønsker kjærlige relasjoner eller at du fortsetter å jobbe for hardt og for mye selv om du ønsker mer frihet og overskudd.

Hvis du merker at du fortsetter å gjenta negative mønster og vaner, kan det være nyttig å stoppe litt opp og spør seg selv «vil jeg virkelig fortsette å ha det slik som dette? Ønsker jeg virkelig å forandre dette?»

Nøkkelen til varige forandringer er å virkelig ville det, virkelig forplikte seg til forandringen. Min erfaring er at ønsker og mål lett blir offer for negative vaner og mønster hvis jeg ikke forplikter meg, virkelig bestemmer meg for å gjøre forandringen.

Det handler om å bestemme seg, om å gi slipp på det som ikke gir deg det du vil og åpne opp for det du ønsker deg. Det handler om å forplikte seg til å gjøre det om og om igjen. De tankene vi velger å tenke påvirker vårt fokus, våre følelser og hva vi velger å gjøre eller ikke gjøre. På den måten skaper tankene vår virkelighet. Hvis vi ønsker en forandring trenger vi å gjøre en forandring i våre tanker og overbevisninger.

Du har sikkert merket den lille stemmen som kommer inni hodet ditt i form av tanker om at det går ikke, jeg kan ikke, kanskje neste år, jeg kan jo prøve senere. Det finnes også en annen stemme, en stemme som heier på deg og som vil hjelpe deg til å gjøre forandringene du ønsker hvis du lytter. Det er du som velger hvilke tanker du vil tenke.  Legg merke til hva du forteller deg selv om den situasjonen du er i. Legg merke til hvilken stemme du lytter til, hvilke tanker som har innflytelse på deg og ditt liv.

95% av de tankene vi tenker i dag er de samme som dem vi tenkte i går. De spilles om og om igjen som en gammel grammofonplate. Hvis de spiller en melodi som gir deg det du ønsker deg er det fint. Hvis de spiller en melodi du ikke liker kan du velge å skifte plate. Når vi stopper de gamle platene og velger å tenke noen andre tanker får vi et annet resultat. 

Hvis du har en overbevisning og tanker om at det er vanskelig og hardt å gjøre forandringer gir det et resultat, det blir vanskelig å gjøre forandringer. Men vet du hva? Det er bare en overbevisning, og overbevisninger kan endres. Du har kontrollen. Når du endrer i dine tanker og overbevisninger så endres dine følelser og handlinger. Det gir et annet resultat og et annet liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Å nyte livet

Mitt liv har vært preget av mye vekst det siste året. Det har buldret og braket noe skikkelig...

Spiller du offerrollen?

I går var siste dag på lederutviklingsprogram for en kjekk gjeng ledere. Vi har hatt 4...