Syns du forandring er vanskelig?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

easyHvordan hadde det vært hvis det var enkelt og nytelsesfullt å gjøre forandringer? Mange mennesker jeg møter som coach og på mine kurs, synes det er vanskelig å gjøre forandringer i livet. De har kanskje prøvd å slanke seg, men opplevd at de etter noen uker var tilbake på samme vekt og kanskje litt til. Eller de har bestemt seg for å begynne å trene, for å ende opp som støttemedlem på treningssenteret. De opplever at selv om de har gode forsetter er det slikevel vanskelig å gjøre forandringer. De har lett for å falle tilbake i gamle spor.

Når vi ønsker noe som vi ikke har i dag, innebærer det en forandring. Hvis vi ønsker å være, gjøre og ha noe annet enn det vi er, gjør og har nå, så trenger det å skje en forandring. Ofte er det slik at veien til realiseringen av ønskene innebærer vekst. Før var det slik for meg at denne vekstprosessen var krevende. Jeg visualiserte ønsket, levde meg inn i det og tok steg ut av komfortsonen mot ønsket. Samtidig som min indre dialog fortalte meg at jeg ikke fortjente, ikke var god nok, hva ville andre si osv. Alle mine begrensende overbevisninger dukket opp som troll fra en eske og så var selvsabotasjen i gang. Bilen stoppet, jeg ble syk, folk holdt ikke avtaler osv.

Nå er det slik at jeg nyter vekstprosessen. Jeg velger å se på tankene som forteller med at jeg ikke kan, ikke er god nok, med kjærlighet. Så sørger jeg for å ta veldig godt vare på meg selv og pleier meg selv med opplevelser og ting som gjør det til en nytelse. Her er bilder fra en Nordsjøbadet på Sola, hvor jeg og min mann nøt en deilig kveld her om dagen:)

imagesCAJTQN2C

 Det å ha det bra i hverdagen og virkelig leve et liv jeg elsker er mitt motto. Da handler det om å følge hjertet og kjenne hva gir meg glede nå. Hvordan kan jeg gjøre mer av det som gir meg glede. Det handler om å fylle sin egen kopp.

Det gjør at når jeg nå får ønsker, som jeg ønsker å realisere, så gjør jeg det med nytelse. Det er et helt annet sted å være enn det jeg var før. Det er det jeg lærer på mine kurs. Når kursdeltakere som er vant med å se på forandring som krevende endrer mindsettet opplever de hvor mye kjekkere livet blir, hvor enkelt forandring kan være. Når vi nærer oss selv med omsorg og kjærlighet og holder oss i flytsonen er det lett og nytelsesfullt å realisere ønsker.

imagesCAYOBEUWJeg elsker å hjelpe mennesker å leve et liv hvor de selv definerer spillerreglene og realiserer sine ønsker og drømmer med selvkjærlighet og på en god og nytelsesfull måte.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....