Lar du følelsene gå på autopilot?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Glad-teenåring

Kjenner du til følelsenes kraft? Mange mennesker er ikke klar over følelsenes kraft og reagerer derfor ofte automatisk på det de erfarer og opplever. Når noe skjer som de tolker som bra, føler de seg vel, når noe skjer som de tolker som dårlig føler de seg dårlig.

De ser gjerne på den situasjonen eller erfaringen de opplever som årsak til at de føler seg glade eller irriterte. De peker på andre eller situasjoner utenfor seg selv og sier, du gjorde meg sint, du gjorde meg irritert, det var på grunn av det som skjedde da at jeg er så lei meg, du gjorde meg glad.

Men, det er ingen som kan gi deg glede, irritasjon, frustrasjon osv. Det er bare du som kan føle dine følelser. Du kan tolke noe som skjer på en måte som gir deg gode eller ubehagelige følelser. Du har alltid full kontroll over den måte du vil tolke det som skjer.

I enhver situasjon finnes det muligheter til å tolke det som skjer på mange måter. Du velger selv. Hvis du får sparken gir det deg mulighet til å spille en plate om hvor synd det er for deg som har mistet jobben og klage til alle om hvor trist det er, eller du kan tenke at det faktisk gir deg en mulighet til å få en enda bedre jobb.

Det er fullt mulig for alle å skape en gladere hverdag. Det handler faktisk ikke så mye om det du opplever og erfarer, det handler mer om hvordan du velger å tolke det du opplever og erfarer og hvordan du velger å ta det. Når du tenker flere gode tanker og føler flere gode følelser enn negative følelser, så forandres livet ditt.

Fra du står opp om morgenen er det du som bestemmer kvaliteten på din dag og ditt liv. Når du starter dagen med å føle deg glad og fortsetter å føle deg glad gir det en glad hverdag. Hvis du starter dagen i dårlig humør og ikke gjør noe for å forandre det vil det prege resten av din dag. Du bestemmer hva du vil fylle livet og hverdagen din med. Du kan velge å snu fokuset over til noe som gir deg en bedre følelse.

Så hva er det som gir deg godfølelsen. Når var det sist du kjente gleden bole inni deg? Hva skal til for at du kan fylle livet med flere glade øyeblikk? Hva vil det gi deg å fylle livet med mer lykke og boblende glede?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....