Det er en glede å bidra

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Fra en SOS-barneby i Tanzania. Foto: Katja Snozzi

I går hadde jeg kurs for en bedrift hvor temaet var «Jeg- en trivselsefaktor» Det er alltid like spennende å komme bli invitert til ulike bedrifter og møte de mange forskjellige menneskene. Ofte er det noen i bedriften som har tatt initiativet og ønsker workshopen eller foredraget. Noen av medarbeiderne gleder seg, andre er litt mer skeptiske. Det er alltid like kjekt å se hvilken forandring som skjer med deltakerne i løpet av noen timer. Også i går var det enstemmig applaus og mange som kom bort og takket personlig fordi de hadde blitt bevisste på hvordan de selv kunne være med på å skape en god arbeidsdag for seg selv og de rundt seg. Det handler ikke om alle andre, vi kan selv være en trivselsfaktor. Det er ikke så mye som skal til, det handler om et annet fokus og om å ta ansvar for egen arbeidssituasjon. Det handler om å flytte ut av et klage modus og i stedet lete etter løsninger og muligheter. Det å være oppmerksom på hva som gir energi og hva som tapper energi og hvordan vi kan snu en dårlig dag. Vi snakket blant annet om gleden av å glede andre. Da jeg kom hjem fant jeg denne mailen i innboksen:

«Kjære bedriftsfadder
Vi er svært takknemlige for at dere støtter SOS-barnebyers arbeid i Ngabu og bidrar til at mange barn får et nytt liv, kjærlighet, omsorg, en trygg barndom og utdanning som gjør at de blir ressurser i samfunnet. Dette engasjementet kan dere være veldig stolte av.»
Vi kan glede på så mange nivåer, vi kan glede andre der vi er, der vi jobber, i hjemmet, i nabolaget og ut over landegrensene. Det å glede andre handler om å gjøre det av en overflod og ikke ut fra en tanke om at det bør jeg eller må jeg. Det å glede fra et åpent hjerte gir faktisk glede. Tenk etter på hvem du kan glede i dag? Hva vil få din giverglede til å boble?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....