Hverdagsmot

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

3838_374387359306211_1556898339_n«Noen ganger skal man gjøre noe modig. Ellers er man ikke et menneske, men bare en liten lort…» — Brødrene Løvehjerte

Mot har så mange farger og nyanser. Mot er å kjenne inn i seg og ta i bruk indre resurser til å mestre det man står i:) Vi har alle dette motet inni oss. Noen ganger kan tonen fra begrensende tanker om at jeg kan ikke, jeg er ikke god nok, jeg kan ikke nok, hva vil andre si stoppe oss fra å følge motet og gjøre det vi innerst inne ønsker. Pippi har sier «Det har jeg ikke prøvd før, så det klarer jeg sikkert»
Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg lot meg i mange år stoppe av, det har jeg ikke prøvd, jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det, tenkt hvis jeg ikke får det til, tenk hvis det blir mislykket osv. Det som har gått opp for meg de siste årene og som virkelig har forandret mitt liv, er at jeg har forstått at disse tankene hjelper meg bort fra motet og den jeg egentlig er. Tanker som forteller oss at vi ikke er gode nok, ikke fortjener, ikke kan osv er uttrykk for begrensende overbevisninger. Disse overbevisningene dannes når vi erfarer livet og opplever avvisning, kritikk, å bli ignorert osv. Det får oss til å konkludere en lang rekke ting som til sammen danner vårt tankemønster. Vi har både støttende og begrensende overbevisninger som gjør at vi tolker verden og det vi opplever og erfarer på en måte.  En annen har andre overbevisninger og mønster og tolker det han/hun opplever og erfarer på en annen måte. Det handler ikke så mye om det vi opplever og erfarer, det handler mer om hvordan vi tolker det og hva vi velger å fortelle oss selv om det som skjer. Å ha mot handler om å gå bak overbevisningene og opprette kontakt med den du egentlig er, din indre kjerne, den du er født som (din Pippi kraft) og føle den indre styrken og la den følelsen vokse seg større enn bekymringene

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....