Kraften i bestemmelsen

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

stones

Å jobbe med mennesker er virkelig spennende, å få være med mennesker som gjør nye oppdagelser begynner å se ting med nye briller og faktisk tar tak i livet sitt og gjør forandringer som tar dem selv og sin familie til et helt nytt nivå er like magisk hver gang:) Jeg hadde coaching denne uken med en dame som var virkelig frustrert over at hun ikke kunne få det slik hun ønsket seg. Hun hadde jobbet mye med seg selv, vært på mange kurser, men opplevde stadig tilbakefall. Hun forstod at hennes tanker gav henne noen følelser som inspirerer til en type handling som gar et resultat. Det var bare det at hun ikke forstod hvorfor hun stadig kom i den samme situasjonen om og om igjen. Hun var veldig lei og følte hun hadde prøvd alt og at det ikke nyttet. Jeg forstår at jeg skal gjøre noen indre justeringer, og så gjør jeg det men er raskt tilbake til samme mønster. Har du egentlig bestemt deg, spurte jeg? Ja, jeg er veldig bestemt sa hun. Har du røykt spurte jeg? Ja, svarte hun. Ja, hvordan var det da du skulle slutte å røyke, spurte jeg er det en slik bestemmelse du har tatt nå. Ehh, hun ble unnvikende og blikket flakker. Jeg prøver jo så godt jeg kan. Prøve er dessverre ikke nok svarte jeg. Hvordan hadde det vært hvis du skulle prøve å slutte å røyke hadde du klart det? Nei, sannsynligvis ikke, svarte hun. Så hvordan er det har du bestemt deg? Jeg har nok ikke det, men hvorfor er det så vanskelig spurte hun. Vi snakket videre om kraften i bestemmelsen og hvor viktig det er å ta en avgjørelse og stå ved den. Når vi har bestemt oss for noe, så tillater vi ikke tanker som går imot vår bestemmelse å komme inn i vårt fokus. Hvis vi har bestemt oss for å ta av noen kilo, kan vi ikke tillate oss å tenke at den kaken såg deilig ut, eller jeg ligger bare på sofaen i dag også, vi trenger å snu den tanken over til en tanke som støtter vårt prosjekt. Min erfaring er at disse prosjektene er mye enklere å lykkes med når vi er kjærlige og omsorgsfulle med oss selv. Når vi setter den indre kritikeren på pause og tar omsorgsfullt vare på oss selv gjennom hverdagen. Lytter til egne behov og billedlig talt setter på vår egen oksygenmaske før vi hjelper andre

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....