Lykkens hemmelighet

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Happy ballon

Mange mennesker går gjennom livet og venter på å bli lykkelige. De tenker at hvis jeg bare hadde hatt flere penger, » eller » kunne gått ned i vekt «, eller fått drømmepartneren, eller…….. du fylle inn de tomme , så ville jeg være fornøyd. Men vil du vite hemmeligheten? Du blir ikke lykkelig av å sette lykken som et mål i fremtiden. Hemmeligheten er at du kan være lykkelig akkurat nå!

Vi velger vårt perspektiv hvert øyeblikk. Vi velger hva vi vil fokusere på og hvordan vi vil tolke det vi opplever og erfarer. Vi kan velge et mangelperspektiv som gir en mangelfølelse som gjør at vi fjerner oss fra lykkefølelsen eller vi kan velge et takknemlighets/godhets perspektiv som gjør at vi er konnektet til vår indre glede.

Lykken og gleden er en gave vi er født med. Den kan aldri tas fra oss, men vi kan ha tillærte mønster og overbevisninger som gjør at vi tolker det vi opplever og erfarer ut fra et mangelperspektiv. Så lenge vi gjør det vil vår tolkning kunne gi oss følelser som ikke er et match til vår indre glede. Så lenge vi tror på våre begrensende overbevisninger og lar oss styre av våre mønster så kan vi oppleve at gleden glimter med sitt fravær. Men det gjør den aldri, for den er alltid tilgjengelig. Lykken er vår fødegave.

Når vi er tilstede i øyeblikket og aksepterer verden og livet slik den er, så kan vi glede oss over selv de små ting som et smil fra en barnemunn, en vakker solnedgang, et varmt blikk, gleden for slett ingen ting, gleden av å bare være til:)

Det er et valg vi gjør hver dag, hver time, hvert minutt, hvert sekund. Det handler om å være bevisst og bevisst fokusere på det som gjør det glad og flytte ut av den verden hvor ting burde vært annerledes, eller andre burde vært snillere, jeg burde vært slankere, hatt mer penger, eller den verden hvor man kritiserer og klager på seg selv og andre eller finner unnskyldniger. Det er en verden hvor tillærte begrensende overbevisninger styrer.

 

woody allen

I den verden hvor vi er i vår essens, vår natur og den vi egentlig er, er det ingen fordømming, ingen kritikk, ingen unnskyldinger, sammenligninger. I den verden er vi som vi er og det føles godt. Det er slik vi er født. Så kommer alt det andre inn som skurr på linjen. Men det fortsetter bare som skurr så lenge vi tillater det å gjøre det. Vi kan når som helst ta et valg om å være lykkelig. Hvis du trenger mer informasjon eller inspirasjon om temaet har jeg skrevet en hel bok om temaet. Den heter Lykkekoden og viser hvordan du kan heve ditt lykkenivå og åpne for din indre glede nå:). Hvordan føles det når gleden spurdler frem?

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....