Neste steg

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Neste stegEr det slik for deg at du lever det livet du ønsker, at du har kjærlige og nærende relasjoner, en sunn og god helse, en blomstrende business eller karriere, har tro på deg selv, god selvfølelse og masse med overskudd og energi?

Eller er det slik for deg at et eller flere av disse områdene går bra, men at du strever med et av disse områdene. Når jeg har kurs eller coachingsamtaler med mennesker er det som regel alltid slik at skoen trykker på et eller flere av disse områdene.

Så hvorfor er det slik at så mange personer ikke ha det livet de virkelig ønsker?

Egentlig er det ganske enkelt. Når jeg har mennesker på kurs og til coaching så spør de ofte undrende hvorfor de ikke lærer dette på skolen. For det er mulig å skape det livet man ønsker seg. Det er mulig å få det som  du vil ha det.

Jeg har coachet og hatt mange hundre mennesker til coaching, på kurs, foredrag og til utdanning og lært dem noen enkle redskaper og verktøy som de nå bruker til å skape det livet de ønsker seg.

For meg er det like magisk hver gang de forteller hvordan de har endret sine liv og skapt endringer i relasjoner, helse, økonomi, laget ny hjemmeside, reist på drømmeferien, blitt forelsket i sin mann igjen, fått et nært forhold til sin tenåring osv.

Jeg føler meg heldig som får dele disse brikkene og redskapene med andre. Jeg har en drøm om å dele det med så mange som mulig å derfor har jeg laget et online produkt «Få det som du vil ha det», hvor jeg deler min oppskrift

Fint bildeSå tenk etter hva er det egentlig du ønsker deg? Lever du ditt drømmeliv eller er det noe annet enn det du har i dag du ønsker deg? Det å stille det spørsmålet gir deg klarhet og med klarhet følger muligheten til å kunne gjøre noe med det.

Den viktigste grunnen til at folk ikke får det de ønsker seg er fordi de ikke vet hva de vil. I online produktet «Få det som du vil ha det» får du en kjempegod oppskrift til å finne ut av det 😉

Det viktigste her er DEG. Det handler ikke om hva din familie, dine venner eller andre ønsker for deg. Det handler om å finne frem til hva som er viktig for deg.

Så er neste spørsmål Hvorfor er dette viktig for deg? Den viktigste grunnen til at folk ikke får det som de vil ha det er at de ikke vet hva de ønsker seg. Den andre grunnen er fordi de ikke vet hvorfor de ønsker seg det.

Forfatteren Jim Rohn sa «Dess større ditt hvorfor er, dess lettere blir ditt hvordan» Så det å finne ditt hvorfor er viktig for din motivasjon. Ditt hvorfor engasjerer dine følelser bak det, hvorfor du ønsker det. Uten følelser er det ingen energi til å gjøre de endringene du trenger for å realisere det du ønsker deg.

Når du har et stor nok hvorfor, så er det helt utrolig hvordan det du ønsker deg dukker opp på de mest magiske vis.  Så tenk etter hvorfor er det du ønsker deg viktig? Hva vil det koste deg å ikke gjøre det nå? Hva vil det gi deg å realisere dette nå? Hvordan vil det føles?

Ta deg gjerne tid til å stoppe opp og svare på disse spørsmålene. dess mer spesifikk du er dess mer spesifikke resultater får du.
Spørsmålet er om du er klar til å leve det livet du ønsker deg?

Eller er det slik at du leser med og tenker det høres dint ut, det skal jeg gjøre senere?

Hvis du har tenkt dette er det kanskje på tide å stoppe opp å tenke etter hva det er du ønsker deg. Skriv det gjerne ned i feltet nedenfor for å tydeliggjøre det for deg selv. Å dele har en magisk virkning fordi det blir mer ekte og det gir deg en større klarhet. Når du har gjort det kan du skrive ned hvorfor du ønsker deg det.

Når du har gjort den enkle øvelsen har du kommet et milesteg lengre enn de som bare leser og virkelig mye lengre enn de som ikke har lært at det er mulig å få det som de ønsker å ha det. Men det er et tredje steg her som mange glemmer og det er handling.

Det er fint å ønske å reise til Thailand og finne frem til ditt hvorfor og  virkelig kjenne på følelsen, men på et tidspunkt så må du faktisk bestille og betale for din flybillett.

Det er derfor jeg oppfordrer deg til å skrive ned svaret nedenfor. For de fleste mennesker tenker at de skal gjøre det, eller de tenker det var en lur ide, men så handler de ikke. Som jeg skriver i min bok «Lykkekoden» så er det slik at handling gir forvandling.

Så hva kan ditt aller første skritt være ?

Er det å skrive i kommentarfeltet nedenfor eller andre ting? Til din inspirasjon har jeg laget gratis treningsvideoer til hvordan du kan få det som du vil ha det. Er det ditt neste steg å se dem? I så fall finner du dem her: Kanskje det er å dele denne bloggen med en venn og så avtale å gjøre forandringer sammen?
Uansett hva som er ditt første steg så heier jeg på deg og husk at en hver reise på tusen mil begynner med det første steget.

Så hva kan du gjøre allerede i dag for å ta det første steget?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....