Handler du på dine drømmer?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Mandal 6Hvordan er det med deg? Er du en person som er i kontakt med deg selv og lytter til hva din indre stemme forteller deg. Eller er det slik at du har ønsker, drømmer og lengsler som du ikke handler på? Er det slik at du kjenner at noe rører på seg inni deg, en stemme som sier det har jeg lyst til? Lytter du da, eller lar du deg stoppe av begrensende overbevisninger og tanker som sier, det kan du ikke, det koster for mye, jeg har ikke tid, hva vil de andre si, jeg kan sikkert ikke nok osv?

En skjønn dame som har meldt seg på Life Coach Utdannelsen sa det så fint da jeg snakket med henne denne uken. Jeg følte det så i hele meg at jeg ville være med på denne utdannelsen i fjor, men jeg kom opp med alle mulige slags unnskyldninger. Så har jeg gått hele dette året å angret på at jeg ikke lyttet til mine egne ønsker, men lot mine begrensende overbevisninger og mønster styre. Jeg har sett videoene og hørt hvordan de som har deltatt har fått løftet sine liv og det er så frustrerende å vite at jeg nå kunne vært på et helt annet sted om jeg hadde valgt annerledes sist høst.

Du har kanskje selv opplevd at du har hatt noe du har hatt veldig lyst til, men så har det kommet opp noen tanker om at det kan jeg ikke fordi jeg har ikke tid, ikke råd, jeg er ikke god nok, tenk hva andre vil si, vil jeg klare det osv. Alt det er begrensninger som hjelper deg å bli værende der du er. Det som ofte skjer når vi lar være å lytte til våre ønsker og drømmer er at vi opplever å bli stående fast. Jeg har selv gjort det. Fått en inspirasjon, kjent et ønske blitt tent, men lyttet til fornyften som har sagt du kan ikke reise fra familien din nå, det er for dyrt, du har ikke tid osv. Nå vet jeg at dette er begrensninger som hjelper meg å bli værende innenfor komfortsonen. Og det føes trygt, men det oppleves også frustrerende å ikke komme videre. Jeg har latt mine begrensninger styre meg i mange år og det har kun hjulpet meg å bli værende der hvor jeg ikke ønsket. Nå er det slik at jeg tar mine ønsker og behov veldig på alvor. Hvis jeg får en tanke eller en ide om at de har jeg lyst til noe mer enn tre ganger så gjør jeg det, fordi for meg nå «koster» det for mye å la være. Det vil si at jeg blir værende for lenge i noe jeg kunne rykket meg mye hurtigere ut av hvis jeg hadde lyttet.

Jeg elsker den flowen som dette gir i mitt liv. Jeg har noen ønsker og drømmer å så lytter jeg til inspirasjonen. Det er også slik at hvis jeg overhører de ideene som sier reis på det kurset, gjør det så stopper min flow. Så selv om det er skummelt og mange grunner til å la være har jeg nettopp bestilt tur helt alene til USA, hvor jeg skal på kurs. Om det er mange grunner til å la være. Ja, absolutt. Jeg kunne nevnt dem i fleng. Men det er ikke viktig. Det som er viktig er at jeg har noen ønsker og drømmer og når denne inspirasjonen kommer så vet jeg at det er neste skritt. Så for meg handler det nå om å  ta skritt for skritt og nyte prosessen.

Så jeg vet turen til USA kommer til å bli fin. Jeg vet at det vil ta meg til et nytt nivå i mitt liv og min business. Betyr det at jeg må utenfor min komfortsone, ja absolutt. Men er det verdt det? Ja, nå har jeg lyttet så lenge til min intuisjon og magefølelse om hva som er rett at jeg vet det er rett. Om jeg vil møte mine begrensende overbevisninger underveis, ja det er jeg ganske sikker på. Det som er så fint er at jeg nå har redskaper og verktøy til å handere dem på en måte som gjør at jeg løfter meg selv istedet for å dra meg selv ned. Og det er et riktig godt sted å være.
Så hvordan er det med deg. Lytter du til dine ønsker og drømmer? Lytter du til hjerte ditt? Eller er det slik for deg at du tenker, det kan jeg vente med til en annen gang? Hva er det du lengter etter og drømmer om, som du ikke handler på?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....