Tar du deg selv og dine drømmer på alvor?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IMG_3853[1]Jeg husker tilbake på den tiden da, jeg ikke våget å drømme, den tiden da jeg tenkte at mine drømmer var så uralistiske at jeg like godt kunne glemme det. Eller ihvertfall utsette det til jeg ble eldre og fikk bedre tid, råd osv.

Så var det noe som skjedde i livet mitt for 12 år siden hvor jeg forstod at det er ikke for alle å bli gamle at livet fakstisk kan være over plutselig. Vi har ingen garanti. Det gjorde at jeg satte meg ned og virkelig tenkte gjennom hva hvis livet mitt var over nå, hva ville jeg angret mest på at jeg ikke har gjort. Det var da det dukket opp. Mine drømmer begynte å leve på seg. Men, det var så urealistisk at jeg i begynnelsen tenkte det går helt sikkert ikke. Samtidig hadde jeg den stemmen som sa, er det slik du vil had et på slutten av ditt liv at du angrer for at du ikke gjorde det? Dette førte meg ut på en søking etter svar. Jeg reiste verden rundt og lærte av de beste coacher og mentorer, de som selv levde sin drøm. Hva hadde de gjort? Så kom jeg hjem med et gullkorn herifra og et derifra. Så begynte jeg å integrere det i mitt liv og etterhvert begynte jeg å skape store forandringer i mitt liv.

Jeg satte meg også ned og definerte for meg selv hva det er jeg ønsker meg. Jeg elsker å reise så det å reise med hele familien var viktig for meg. Jeg hadde også en drøm om en hytte på sørlandet, og å utgi en bok. Alt dette var drømmer som på det tidspunktet var helt urealistiske. Jeg kunne ikke på noen måte se hvordan det skulle kunne la seg gjøre.

Så har jeg tatt steg for steg, handlet på de inspirasjonene jeg har fått, lært av de beste og integrert gode verktøy og fått en ny bevissthet på mange ting. Så når jeg satt og skrev gikk gjennom boken min lykkekoden og leste kapitlet om drømmer gikk det plutselig opp for meg at jeg har realisert alle mine drømmer. Til og med det som virket umulig har blitt mulig. Jeg har selv brukt den oppskriften jeg deler i boken og delt den med mine mange tusen kursdeltakere og det virker like gode for dem som for meg. Hvis du har boken finner du det hele i trinn 6. Her får du en liten smakebit og en øvelse du kan gjøre for deg selv.

Du kan stoppe opp akkurat nå og brukte noen minutter til merke hva ditt hjerte ønsker. Hva er det du drømmer om? Legg merke til hva din indre stemme sier. Det kan hende det ikke dukker opp så mye første gang, men du vil få svar hvis du fortsetter å gjøre denne øvelsen.

Det handler om å begynne å lytte til ditt hjerte og din passion. Det du brenner for , det som vekker begeistring og entusiasme hos deg. Du kan begynne med å være bevisst på hva som gjør deg glad i hverdagen. Registrere små og store ting osm gjør deg glad, begeistrer deg eller gir deg bobler i magen. Så kan du gjøre som jeg anbefaler deg i boken Lykkekoden, skrive det ned i en Lykkedagbok. Så kan du etter en uke eller to gå tilbake i Lykkedagboken og se på om du kanskje kan se et mønster.

Du kan gjerne gjøre øvelsen sammen med en god venn. For ofte når drømmen begynner å røre på seg så dukker frykten og alle unnsyldningene og begrensningen opp. Du kan lese mer om det i bloggen her:

Når du har funnet ut frem til drømmen og oppdaget dine begrensninger så kan du velge å gjøre drømmen levende, du kan lage en visiondoard. I boken Lykkekoden finner oppskriften på visionboard steg for steg på s. 168 og 169. Når du har visjonen klart for deg, så er du et digert skritt videre. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse å realsiere det. Hemmeligheten er å føle det som om ønsket allerede er realisert. Da vil du få inspirasjon til handling og når du handler på disse inspirerte tankene og ideene vil du være der før du vet ordet av det.

Det handler om å ta de små skrittene dag for dag og glede seg over hver lille skritt du nærmer deg drømmen. På den måten vil du kunne nyte prosessen like mye som selve realsieringen av dømmen. Del gjerne med oss hva det er du drømmer om og hva som kunne være ditt første steg?

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....