Døren til lykken er alltid åpen

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IMG_9088
I følge Aristoteles er lykke selve meningen og formålet med livet. Hans tanke er at lykke er den følelsen som styrer tilværelsen. Mange mennesker søker etter lykken i nytt hus, ny jobb, ny kjærest eller andre ting. I følge mor Terese så er lykken noe som finnes inni oss, alltid tilgjengelig. Det vi si at vi ikke trenger å søke etter lykken, vi trenger ikke lete etter nøkkelen til lykken. Vi trenger ikke nøye oss med små glimt av lykkefølelse.

Det fins ingen nøkkel til lykke

Det fins ingen nøkkel til lykke. Døren til lykken er alltid åpen. Vi har selv et stort ansvar for hvor lykkelige vi føler oss. I følge positiv psykologi er det slik at vi selv kan påvirke hele 90% av lykkefølelsen. Så hvordan er det med deg i ditt liv. Gløtter du inn døren til lykke eller haster du forbi?

Hver dag byr på mange gyldne lykkeøyeblikk, men det er ikke alltid at vi legger merke til de. Så første steg er å begynne å legge merke til de små tingene og nyte den gleden som ligger i disse små tingene. Det kan være å holde i en varm barnehand? Eller er det kan være å blose såpebobler, danse til boble musikk, hoppe på trampoline, eller andre ting?

Når du har lagt merke til dine gyldne lykkeøyeblikk så er neste steg å være tilstede med hele deg og følele den magiske lykkefølelsen. Kanskje det er slik at blodet bruser litt ekstra , sommerfuglne bobler i magen eller varmen sprer seg i brystet?

Når du har lagt merke til dine gyldne lykkeøyeblikk så er neste steg å sette lykken på timeplanen og skru opp for lykkefølelsen i hverdagen.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....