Du er fantastisk, det gjelder bare å tro på det

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Be happy for no reason

For noen er jakten på gleden et turboløp fra den ene butikken til den andre. Nye klær, nye møbler, nytt kjøkken, en reise, nytt hus, ny bil osv.

Hva er glede og hvor kommer den fra? Når er du glad? Hva er det som gir deg glede? Det var temaet på høstkurset som startet opp i går. Vi hadde noen fine samtaler med noen veldig reflekterte og skjønne damer.

Hvor er det egentlig gleden kommer fra? Vi har ofte et ytre fokus på glede og tenker hvis hun eller han hadde gjort det, hvis jeg hadde fått det eller hvis det hadde skjedd så ville jeg blitt glad.

Hva skjer hvis du tenker på noe du ble veldig glad for akkurat nå. Hvordan føles det hvis du tenker på ditt aller gladeste øyeblikk akkurat nå? Hvor i kroppen føler du gleden, hvordan kjennes den ut? Hvor kommer den egentlig fra?

Vi er alle født med en sprudlende livsglede. Små barn er fulle av livsglede. Vi har alle vært disse barna. Hvor ble den frie gleden av? Er det slik at den forsvinner etterhvert som vi blir eldre? Jeg tror ikke det. Min erfaring er at etterhvert som vi får tilbakemeldinger om å ikke gjøre slik, slutte med det, ikke gjør slik, så legger vi lokk på spontaninteten, passionen og gleden. Det betyr ikke at den ikke finnes inni hver og en av oss.

Vi er født med evnen til å føle glede. En fantastisk del av det å være menneske er at vi når som helst hente frem gladfølelsen. Hver dag, hvert øyeblikk kan vi velge om vi vil slippe gleden løs eller ikke. Det er kanskje ikke alltid det er like enkelt, men vi har alle noe som gir oss glede. Når er det du føler glede? En taxisjåfør jeg snakket med ble glad av å spille Metallica, en annen ble glad av å ta en kopp kaffi, en annen av å snakke med konen.

Hva er det som gir deg glede. Og neste spørsmål er da, hvor ofte velger du å gjøre eller fokusere på det som gir deg glede? Har du lyst å komme i kontakt med din indre sprudlende livslede? Jeg har laget en gratis videoinspirasjon til deg her i video 2 som viser deg hvordan du åpne opp for den du egentlig er og bli din egen beste venn

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....