1. Samling på Mentor Årsforløp

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Jæren Hotell

På torsdag hadde jeg første samling på Mentor Årsforløpet. Det var en virkelig skjønn gjeng kvinner som møtte på Jæren Hotell. Det er mange som snakker om å gjøre forandring, men disse kvinnene gjør mer enn å snakke det handler. Og som vi vet er det handling som gir forvandling. Noen av dem hadde reist mange timer fra andre deler av landet for å møte oss andre denne ettermiddagsstunden.

Det er en av mine suksessfaktorer at jeg virkelig har gått veien. Når jeg har stått fast har jeg sjelden stått der så lenge. Når jeg møter utfordringer og problem, for de dukker opp, så har jeg lært meg å søke støtte og hjelp og finne noen som har løst det jeg står i. Derfor har jeg stor respekt for disse kvinnene som deltar på dette Mentor Årsforløpet. De har virkelig tatt skjeen i egen hand og sagt at nok er nok. Jeg er klar til forandring og jeg vil gjerne støttes og hjelpes av en som har gått veien selv.

Det er noe av det som gir mest mening for meg å få lov å dele ut av min kunnskap og erfaring, slik at andre kan bli løftet og hjulpet fra der de er nå til der de ønsker å være. For det er forskjell på mennesker. Vi møter alle utfordringer og problem. Noen mennekser blir stående fast i disse utfordringene og syns synd på seg selv, klager på omverden, mannen, sjefen eller andre. Noen blir værende i en slik dal i åresvis. De slår leir, bygger hus og får støtte av andre som også synes livet er tungt, vanskelig og utfordrende.

Peis Jæren Hotell

Jeg vet hvordan det er i den dalen og derfor er jeg så glad for at jeg nå har knekket koden og funnet en måte å unngå å bli værende i det jeg ikke ønsker. Nå bruker jeg det som en guiding til at nå er det på tide med en forandring. Jeg er raskt over og søker etter løsninger. Når det så kommer en inspirasjon, en tanke som fortsetter å dukke opp så handler jeg. Det mange gjør er at de tenker, jeg kan ikke gjøre det, det går ikke, jeg har ikke tid, jeg har ikke råd. Da blir man stående fast i det man ikke ønsker.

Jeg tar mine inspirasjoner, ideer veldig på alvor. Hvis en tanke dukker opp flere ganger vet jeg at det er min intuisjon som vil si meg noe og så handler jeg. Det er ikke alltid jeg vet hvorfor, men når jeg tar steg for steg på denne måten kommer jeg ofte til målet før jeg vet ordet av det. Det handler om å komme ut av klage, kritikk og unnskyldningsfellen og istedet begynne å letet etter løsnigner og muligheter. Når man gjør det og hever seg på følelsesskalaen så kommer man inn i flow. Da blir livet lett og show og de neste poster dukker automatisk opp. Da handler det om å være god mot seg selv, selvkjærlig og ha masse egenomsorg, snakke fint til seg selv og stille og rolig gå skritt for skritt. Jeg gleder meg til å være med hver enkelt deltaker på forløpet og se dem ta steg for steg mot det de ønsker seg. Vi har alle bestemt at 2015 skal bli et supert år. Så jeg gleder meg til å feire deres små og større suksesser underveis.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....