Hver dag, hvert øyeblikk velger vi

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Følelsesskalaen

Hver dag, hvert øyeblikk velger vi. De valgene vi tar gir oss noen erfaringer. Vi velger hva vi vil fokusere på, hvem vi skal være sammen med, hva vi putter i munnen og hvordan vi tar vare på oss selv.

Det valgene vi tar får konsekvenser. Det resultatet vi ser i vårt liv, både når det gjelder helse, relasjoner, økonomi, jobb osv er et resultat av valg vi har tatt. Hvis det er noen områder av livet ditt du gjerne ville hatt en forandring på handler det om å gjøre noe annet. Ta noen andre valg.

Det handler om å starte innenfra og få økt bevissthet rundt egne tanker, overbevisninger og følelser. Det er i det indre det starter. Henry Ford har et fint utsagn  “Enten du tror du kan klare det eller ikke, vil du få rett». Hvis vi virkelig tror på noe, har bestemt oss, så er det utrolig hva vi kan få til. Før vi tror på det, før vi har bestemt oss er vi som en båt som driver rundt på sjøen.

Mange lever sitt liv slik. De har noen områder av livet de ikke er fornøyd med, noe de gjerne skulle ønske var annerledes. Men istedet for å gjøre noe med det, blir de stående fast å kritiserer og klager på seg selv eller andre. Det skaper liten forandring.

Endringen skjer i det vi velger å ta ansvar for å skape de forandringene vi ønsker. Å ta ansvar betyr å la være å klage å kritisere. Hva skjer når du lar være å klage og kritisere og begynner å ta ansvar? Det er en helt annen måte å leve på. Hvis du for eksempel merker at du klager på sjefen, det er så synd for meg som har en slik sjef, så kan du ta ansvar for det ved å finne ut av hvilke muligheter du har, hvilke løsninger som finnes for deg. Kan du ta en prat med sjefen? Kan du finne en annen jobb? Hva er det egentlig som irriterer deg ved sjefen? Kan det hende du skal være tydeligere? Det å letet etter løsninger og muligheter gir et helt annet fokus og en helt annen energi.

Av og til kan vi være så fastgått i egne spor at det kan være vanskelig å se mulighetene og løsningene. Men, de finnes der. Det er min spesial kompetanse å hjelpe mennesker som står fast i en situasjon til å komme raskt videre. For det trenger ikke være slik at vi blir værende i en situasjon vi ikke ønsker og ikke er fornøyd med. Noen ganger er det bare små justeringer som skal til for at verden ser helt annerledes ut.

Det handler om en  indre bevisstgjøring. Når vi først blir oppmerksom og bevisst på det «inre spillet» og hvordan vi tanker og føler i forhold til oss selv og andre og hvordan det indre spillet påvirker vår kommunikasjon og våre handlinger har vi tatt det første steget mot forandring. Vi hever vår følelsesmessige vibrasjon og blir et match til mer av det vi ønsker oss. Det gir oss mer overskudd og energi til å gjøre de forandringene vi ønsker oss på en måte som er gode for oss selv. På en måte hvor vi har oss selv med i prosessen.

Det å skape forandring trenger ikke være en «pushing» strevsom og skremmende prosess. Når vi velger å være høyt på følelsesskalaen og fylle hver dag med glade og gode øyeblikk så heves vår energi, vi gjør bedre valg og foretar handlinger som er gode for oss. Vi kommer inn i en god flow hvor vi blir en match til det vi ønsker oss. For meg er det å være glad, å fylle livet med gode opplevelser, spre glede til andre og nyte livet og prosessen det viktigste. Når jeg velger det er det magisk hvilke andre ting som lander.
Før trodde jeg det var motsatt at jeg skulle kave og slite for alt jeg ønsket. At forandring  var slitsomt og at livet var hardt. Jeg er så glad for at jeg nå har knekket koden og forstått hvordan det egentlig henger sammen og at min «jobb» egentlig er å være glad og fylle på med det som gir meg glede og gode opplevelser. Når jeg velger gleden og det som gjør meg glad blir jeg den beste versjonen av meg, den beste moren, den beste konen, den beste coachen, den beste meg rett og slett.

Det betyr ikke at det ikke dukker opp utfordringer og problem i mitt liv. Det betyr at jeg ikke blir stående å dvele ved problemet eller utfordringen. Jeg søker løsninger og muligheter. Noen ganger løser jeg det fint selv, andre ganger trenger jeg hjelp. For meg har hemmeligheten vært å søke mennesker som har løst det jeg søker løsning på.

Mennesker som har gått veien og skapt forandringer. Det har tatt meg rundt om i verden og gitt meg en solid kompetanse. Jeg er veldig nøye med de jeg søker hjelp hos. For meg handler det om totalpakken. Da hjelper det ikke at personen er dyktig på business, hvis vedkommende ikke får parforholdet og familien til å fungere. For meg er det viktig med en balanse. Derfor søker jeg mennesker som har det jeg ønsker meg, som både har kjærlige og nærende relasjoner til sin kjæreste og barn, som har en jobb det elsker og som utvikler dem som har et mindsett og et tankesett som sier at vi trenger ikke jobbe oss i hel for å gjøre suksess.

Jeg har brukt de siste 10 årene av mitt liv på å finne ut av hva som virker og hva som ikke virker, hva som gjør at noen kan få en business til å fungere, men slite med økonomien og kjæreligeheten. At noen kan få kjærligheten til å fungere, men slite på jobben. For meg trenger det ikke være enten eller. Jeg vil heller si som Ole Brumm Ja, takk alle deler.

Vi har bare et liv og for meg er det viktig å ta vare på det livet og gjøre det aller beste ut av det. Jeg er så glad for at jeg nå har skapt et liv jeg for få år siden bare kunne drømme om. Jeg har løftet meg selv og mitt liv på alle områder, det er balanse og harmoni. De siste årenen har jeg hjulpet hundrevis av menneskerå gjøre det samme. Hvis du har lyst å bli inspirert får du akkurat nå herlige tips og verktøy helt gratis her:

Det gir dyp mening og se hvordan de har skapt forandringer i sitt liv og de herlige ringvirkningen det har gitt til deres barn, kjæreste, venner, kollega, foreldre osv.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....